Ένα ταξίδι, μια περιπέτεια γεύσης και αρωμάτων…Το ταξίδι του ΖΥΘΟΥ στις ελληνικές μικροζυθοπιίες συνεχίζεται στον… αφρό της Κομοτηνής, όπου ανακαλύπτουμε μυστικά και αλήθειες για τη ΒΕΡΓΙΝΑ της Θράκης.

Οι γευστικές προκλήσεις πολλές. Η φρέσκια πλούσια γεύση της ΒΕΡΓΙΝΑ Lager, η αφρώδης Weiss με την ειδική αφροζύμη, το φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα, η κεχριμπαρένια Red που μυρίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι αλλά και η ξανθιά και αυτοκρατορική, αφιλτράριστη lager Πορφύρα χαρίζουν μοναδικές στιγμές απόλαυσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη 6 Μαΐου οι γευστικές εκπλήξεις της Κομοτηνής προσαράζουν στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ (Λαδάδικα, Λευκός Πύργος)

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ήταν αυτή που πρώτη λανσάρισε μια μπύρα με ελληνικό όνομα και ελληνικούς χαρακτήρες στην ετικέτα της το 1998, ενώ το 2006 εγκαινίασε το concept της συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού βυνοποίησης στην Ελλάδα. Από το 2014 έχει τεθεί σε λειτουργία το ιδιόκτητο βυνοποιείο στην Κομοτηνή, το οποίο κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια και θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το βυνοποιείο καλύπτει τις ανάγκες της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, ενώ προμηθεύει κάποιες από τις πλέον δημοφιλείς μικροζυθοποιίες της χώρας μας και του εξωτερικού με βύνη που προέρχεται αποκλειστικά από τα 17.000 στρέμματα συμβολαιακής καλλιέργειας που διαχειριζόμαστε στη Μακεδονία και τη Θράκη» λέει ο Δημήτρης Κρις, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης.

Το «θαυματουργό» νερό της Κομοτηνής

Η μπύρα είναι προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο παραγωγής της. Το νερό, οι πρώτες ύλες, το ιδιαίτερο μικροκλίμα της κάθε περιοχής αλλά και το μεράκι του ζυθοποιού είναι τα στοιχεία που δίνουν σε κάθε μπύρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ταυτίζουν με τον τόπο και τους ανθρώπους της.

«Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν όλες οι νέες ανεξάρτητες ελληνικές μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα είναι να κερδίσουν το στοίχημα της τοπικής τους κοινωνίας πριν αρχίσουν να σκέφτονται πώς θα εξάγουν στο Μπαλί ή την Κίνα» όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Κρις

www.zithos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης