Το μήνυμα για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και οδική ασφάλεια μετέφερε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε όσους συμμετείχαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι του Μοσχάτου. Το «Καρναβάλι χωρίς ατυχήματα» είναι μία ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού προς αυτή την κατεύθυνση και αποτέλεσε κομμάτι μίας σειράς δράσεων που πραγματοποίησε η εταιρία τον Φεβρουάριο.

Για τη διεξαγωγή της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τους εκπαιδευτές του, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσομοιώσεις οδήγησης σε κατάσταση μέθης με τη χρήση ειδικών γυαλιών επάνω σε διαμορφωμένο τάπητα. Περισσότεροι από 400 καρναβαλιστές είπαν «ναι» στη βιωματική αυτή προσομοίωση που βάζει τους συμμετέχοντες στη θέση ενός ανθρώπου που καλείται να οδηγήσει, έχοντας καταναλώσει δύο ή περισσότερα ποτήρια αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, νέοι και μεγαλύτεροι οδηγοί υποβλήθηκαν εθελοντικά σε αλκοτέστ για να δουν το επίπεδο αλκοόλ που είχαν καταναλώσει. Συνολικά περισσότερα από 600 άτομα ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση, αλλά και για πρωτοβουλίες όπως ο «Νηφάλιος Οδηγός» που δεν θα πιει στη συγκεκριμένη έξοδο με στόχο να αναλάβει να οδηγήσει τον εαυτό του και τους φίλους του με ασφάλεια στο σπίτι μετά τη διασκέδασή τους.

Η καθιέρωση μιας ισχυρής κουλτούρας οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης κατανάλωσης, που θα οδηγήσουν σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι μια από τις προτεραιότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Για το λόγο αυτό, παρόμοιες δράσεις έχει οργανώσει και στο παρελθόν στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου, αλλά και έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης