Έχετε σπίτι στα σκαριά; Μήπως κατοικείτε σε σπίτι παλιάς κατασκευής και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα;

Η λύση που αναζητάτε βρίσκεται σε μια απλή παρέμβαση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας όποτε θελήσετε. Ο λόγος για τις μονώσεις που αφορούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιλογές που θα βρείτε διαθέσιμες σήμερα είναι πολλές. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή ειδή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί με τα βασικότερα οφέλη που έχουν να σας προσφέρουν ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το συγκεκριμένο θέμα.

Μονώσεις ταρατσών

Οι μονώσεις ταρατσών είναι ίσως ο δημοφιλέστερος τρόπος που επιλέγουν οι Έλληνες για την κατοικία τους. Το συγκεκριμένο είδος όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό επικεντρώνεται στην ταράτσα του κτιρίου και όχι άδικα. Η ταράτσα ως το τμήμα του κτιρίου που έρχεται σε άμεση επαφή με τις καλές , τις κακές και πολλές φορές ακραίες καιρικές συνθήκες είναι αυτό που γίνεται και η αιτία να υπάρχουν θερμικές διαρροές και υγρασίες στο κτίριο. Είναι απαραίτητο λοιπόν εφόσον η ταράτσα είναι εκείνη που καταπονείται περισσότερο, να πρέπει να προστατευτεί ώστε να είναι πιο οχυρωμένη απάντα στις διάφορες εναλλαγές του καιρού κατά την διάρκεια του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Θερμομόνωση κτιρίου ή Θερμοπρόσοψη

Ένα εξίσου σημαντικό είδος μόνωσης που μπορείτε να επιλέξετε για το σπίτι σας είναι η Θερμοπρόσοψη. Το συγκεκριμένο είδος αφορά το εξωτερικό μέρος του κτιρίου όπως και η με μόνη διαφορά ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το θερμομονωτικό υλικό εστιάζει στην κάθετη τοιχοποιία του κτιρίου. Αν επιλέξετε την Θερμοπρόσοψη για να κάνετε την επένδυση σας λοιπόν να ξέρετε ότι θα επενδύσετε σε ένα επιπλέον βοηθητικό στρώμα μονωτικού υλικού σε όλους τους τοίχους του σπιτιού εξωτερικά.

Εσωτερική μόνωση σπιτιού

Σε αυτή την κατηγορία το μονωτικό υλικό και η ευρύτερη διαδικασία λαμβάνει χωρά στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού σας. Ο χώρος που θα επιλέξετε να μονώσετε προστατεύεται σε αυτή την περίπτωση εσωτερικά και μόνο χωρίς καμία παρέμβαση στην εξωτερική του πλευρά.

Ποια θα είναι τα οφέλη σας από τα διάφορα είδη μονώσεων;

Όσα προηγήθηκαν σας έδωσαν μια γενική εικόνα των διαφόρων ειδών μονώσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κατοικία σας. Τώρα είναι ώρα να αναφερθούμε διεξοδικά και στα σημαντικότατα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε όποιο είδος και να διαλέξετε.

Μειωμένη κατανάλωση ενεργείας

Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μια τέτοια εφαρμογή δεν είναι μια προαιρετική διαδικασία που μπορείτε να κάνετε για το σπίτι σας ή αν δεν θέλετε έχετε την επιλογή να την αποφύγετε. Θεωρητικά ,ναι, είναι προαιρετική πρακτικά όμως τι συμβαίνει;

Έχετε αναρωτηθεί τι γίνεται με ένα σπίτι που δεν εχει μονωθεί;

Είναι γεγονός ότι ένα νοικοκυριό κατά την διάρκεια ενός έτους εχει κάποια πάγια έξοδα που μεταξύ άλλων κάποια έχουν να κάνουν κι με τον κλιματισμό ή το πετρέλαιο που εκείνο καταναλώνει για να ζεσταίνεται το χειμώνα ή για να δροσίζεται το καλοκαίρι . Σίγουρα όλοι έχετε παραπονεθεί κόπια στιγμή για τα υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς του ρεύματος και του πετρελαίου. Και με το δίκιο σας. Θα ήταν ευχής έργο αφού δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τους λογαριασμούς αυτούς να καταφέρναμε έστω να τους ελαττώσουμε. Η μόνωση οποιουδήποτε είδους μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση!

Ενεργειακές απώλειες

Όλα τα σπίτια ακόμα και τα πιο νεόδμητα χωρίς κανένα δομικό ελάττωμα φυσιολογικά έχουν ενεργειακές απώλειες. Δηλαδή όταν εσείς ανάβετε το χειμώνα το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε η ενέργεια που αναπτύσσετε μέσα στο σπίτι δεν μένει 100% μέσα σε αυτό.

Δυστυχώς ένα σωματικό μέρος αυτής της ενεργείας για την οποία εσείς πληρώνεται το πετρέλαιο ή το ρεύμα για να δημιουργηθεί διαρρέει από τους τοίχους και τα κουφώματα προς το εξωτερικό περιβάλλον.
Αυτό σημβαίνει στο σπίτι όταν δεν εχει υποστεί καμιά διαδικασία θωράκισης σε τοίχους και ταράτσα. Αν όμως έχετε φανεί προνοητικοί τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για σας και την τσέπη σας. Με τις εργασίες μονώσεων εξειδικευμένα και ποιοτικά υλικά εφαρμόζονται στην κατάλληλη επιφάνεια του σπιτιού και αυτό που εσείς πετυχαίνετε είναι να μειώσετε τις ανεπιθύμητες διαρροές προς τα έξω και έτσι η πληρωμένη από σας ενέργεια να παραμένει μέσα στο σπίτι σας.

Με αυτό το τρόπο η κατανάλωση σας θα μειωθεί αισθητά και το ίδιο και οι λογαριασμοί σας. Δεν μπορεί μην αντιλαμβάνεστε τα χρήματα που εξοικονομείτε σε βάθος χρόνου.

Σπεύσατε λοιπόν γιατί σας συμφέρει!

Διατηρήστε το σπίτι σας σε καλύτερη κατάσταση!

Πέρα από την χρηματική εξοικονόμηση μπορεί να σας προσφέρει λύση και σε καθημερινά θέματα του σπιτιού που σας απασχολούν.

• Σας προβληματίζει καιρό η ενοχλητική μούχλα που κάνει και ξανακάνει την εμφάνιση της σε συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού;

• Δεν ξέρετε πώς να απαλλαγείτε μια και καλή από την αντιαισθητική μαυρίλα που υπάρχει στο ταβάνι;

• Πρόσφατα έκαναν την εμφάνιση τους μύκητες στους τοίχους;

Όλα αυτά κατά κύριο λόγο αποτελούν προβλήματα που οφείλονται στην υγρασία από υδρατμούς και διαβρώνουν τα δομικά υλικά των τοίχων του σπιτιού σας .

Περά από το αισθητικό κομμάτι που είναι σίγουρου αποκρουστικό και από μόνο του ικανό να μας κινητοποιήσει υπάρχει και το ενδεχόμενο να προκληθούν κατασκευαστικά προβλήματα στους τοίχους που θα μας κοστίσουν αρκετά.

Πρέπει λοιπόν να δράσετε έγκαιρα προληπτικά και να μονώσετε τοσο την ταράτσα όσο και τους τοίχους τους σπιτιού σας ώστε να αποφύγετε περεταίρω προβλήματα στο βασικό κατασκευαστικό σκελετό του σπιτιού σας. Θυμηθείτε πριν καταλήξετε σε μονωσεις ότι πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό που θα σας καθοδήγηση στο καταλληλότερο είδος που θα ταιριάξει στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ποτ κατοικείται και στα δομικά υλικά του σπιτιού σας!

Ενισχύει το σπίτι σας δεν το επιβαρύνει

Δεν είναι λίγοι εκεινοι που αποφεύγουν τις εργασίες αυτές στο σπίτι τους γατί πιστεύουν ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στην κατασκευή του σπιτιού μακροχρόνια ή το σπίτι τους θα υποστεί αλλαγές μετά από την συγκεκριμένη παρέμβαση.

Αυτό φυσικά και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, τα σύγχρονο ποιοτικά και εντελώς αξιόπιστα μονωτικά υλικά όσο αναφορά την επιβάρυνση ,δεν «μπουκώνουν» τα δομικά υλικά αλλα τους επιτρέπουν να αναπνέουν και προσαρμόζονται εντελώς στην επιφάνεια στην οποία τοποθετούνται.
Σε αυτό τα βοηθά ιδιαίτερα η εξαιρετικά σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής που τους προσδίδει ελαστικότητα και τελεία πρόσφυση. Πρακτικά σημαίνει ότι ακολουθουν πλήρως την συστολή και διαστολή των δομικών υλικών και δεν τα μπλοκάρουν καθόλου. Έκτος από την φιλική τους σύσταση, τα μονωτικά υλικά είναι εξαιρετικά ελαφριά ώστε να μην επιβαρυνόταν ούτε από άποψη βάρους τα κατασκευαστικά υλικά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σπίτια που δεν έχουν μεγάλη στατικόκοτητα από άποψη κατασκευής.

Επίσης αξίζει να προσθέσουμε ότι τα είδη εξωτερικής εφαρμογής δεν μειώνουν καθόλου το λειτουργικό χώρο του σπιτιού σας ενώ οι εσωτερικές μονώσεις δεν επεμβαίνουν στην εξωτερική αισθητική του χώρου σας παραμορφώνοντας τον με οποιοδήποτε τρόπο. Τον χώρο σας εγγυημένα τον παραλαμβάνετε όπως ακριβώς τον παραδώσατε. Με την μόνη διαφορά ότι πλέον είναι ενεργειακά αναβαθμισμένος.

Κάνετε απόσβεση στα χρήματα που επενδύσατε άμεσα

Τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για να μπείτε στην διαδικασία θωράκισης του σπιτιού σας είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να τα αποσβήσετε μέσα στα επόμενα 3 έως και 5 χρόνια μέσα από την μειωμένη κατανάλωση ενεργείας που θα έχετε εξασφαλίσει καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ξοδέψτε λοιπόν τώρα κάποια χρήματα που θα σας επιστραφούν στο ακέραιο έχοντας προσθέσει σημαντική υπεράξια στο σπίτι σας!

Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου

Είναι γεγονός ότι οι μονώσεις που γίνονται στην εξωτερική επιφάνεια κάθε κτιρίου όπως στην ταράτσας συνήθως απαιτούν να γίνει εφαρμογή του υλικού σε στεγνή επιφάνεια πράγμα που όπως γίνεται αντιληπτό μπορεί να σας περιορίσει ως αναφορά την χρονική περίοδο που πρέπει να μπείτε σε αυτή την διαδικασία. Όμως, αυτό δεν χρειάζεται να σας αγχώνει καθόλου καθώς δεν είναι κάτι που ισχύει για όλα τα είδη εφαρμογών. Στην περίπτωση ας πούμε της εσωτερικής εργασίας ο περιοριστικός παράγοντας καταρρίπτεται καθώς γίνεται στο εσωτερικό του σπιτιού και οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν καθόλου.

Ολοκληρώνοντας, δεν μπορεί να μην έχετε αντιληφτεί την αναμφισβήτητη άξια της διαδικασίας της .
Έγινε απόλυτα αντιληπτό ότι τα οφέλη είναι πολύπλευρα. Ξεκινούν από τα πρακτικά ζητήματα όπου σας επιτρέπει να έχετε ζεστότερο σπίτι το χειμώνα και δροσερότερο το καλοκαίρι με το ήδη υπάρχων σύστημα θέρμανσης, χωρίς καμία αντικατάσταση του από πιο σύγχρονο ή ακριβότερο.

Τα θετικά συνεχίζονται με τα διόλου ευκαταφρόνητα οικονομικά οφέλη οπου σας δίνεται η δυνατότητα να εξοικονομήσετε ένα σεβαστό ετήσιο ποσό από τους λογαριασμούς του νοικοκυριού σας. Τέλος, τα πλεονεκτήματα ολοκληρώνονται διασφαλίζοντας μεγαλύτερη μακροβιότητα για το ίδιο σας το σπίτι.
Δεν μπορεί να μην θέλετε να προφυλάξετε την οικία σας από την αναπόφευκτη διάβρωση των καιρικών συνθηκών και της καθημερινής χρήσης.

Σκεφτείτε σοβαρά την περίπτωση να μονώσετε το σπίτι σας γιατί δεν είναι μια περιττή υπηρεσία αλλα ένα αναγκαίο μετρό προφύλαξης που δεν θα μετανιώσετε ποτέ που θα λάβετε προκαταβολικά.
Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και άμεσα ένας απ τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας θα σας συμβουλέψει στοχευόμενα για την ιδανική εργασία που θα καλύψει τις ανάγκες σας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Επισκεπτείτε το site μας Μονώσεις Monotrust για περισσότερες πληροφορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης