Ακόμα μία σημαντική διάκριση απέσπασε η ΙΚΕΑ, αυτή τη φορά για το φωτιστικό γραφείου με λειτουργία ασύρματης φόρτισης RIGGAD, στην τελετή απονομής “iF DESIGN AWARD”, των παγκοσμίως πρωτοπόρων βραβείων στον κλάδο του design, που έλαβε χώρα στις 26 Φεβρουαρίου στο Μόναχο.

Το φωτιστικό γραφείου RIGGAD, που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους πάνω στην ειδική βάση ασύρματης φόρτισης του φωτιστικού, κατάφερε να ξεχωρίσει και να τιμηθεί με το βραβείο iF στην κατηγορία του φωτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για τη δημιουργία του φωτιστικού RIGGAD στάθηκαν σχετικές έρευνες, που έδειξαν πως οι καταναλωτές βρίσκουν τη διαδικασία της φόρτισης δυσάρεστη και ανιαρή. Έτσι, η ΙΚΕΑ σχεδίασε ένα φωτιστικό γραφείου που τους δίνει τη δυνατότητα να φορτίζουν οποιαδήποτε στιγμή το κινητό τους ενώ εργάζονται, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από το γραφείο τους αλλά και χωρίς τη χρήση καλωδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο David Wahl, σχεδιαστής στην IKEA, ανέφερε σχετικά: «Ήθελα ο φορτιστής να αποτελεί φυσικό κομμάτι του σπιτιού αλλά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι μια βάση με έναν απλό και ταυτόχρονα ενδιαφέροντα σχεδιασμό».

Με ρυθμιζόμενο βραχίονα και κεφαλή, το φωτιστικό γραφείου RIGGAD αποτελεί ένα από τα νέα προϊόντα της σειράς ασύρματης φόρτισης ΙΚΕΑ, που χρησιμοποιούν την πιστοποιημένη τεχνολογία Qi, ένα παγκόσμιο λογισμικό – πρότυπο για την επαγωγική ηλεκτρική ενέργεια. Οι κινητές συσκευές που δεν υποστηρίζονται από Qi τεχνολογία έχουν επίσης τη δυνατότητα να φορτιστούν, χρησιμοποιώντας τη θήκη ασύρματης φόρτισης VITAHULT.

O Bjorn Block, Υπεύθυνος Προϊόντων του τμήματος Φωτισμού και Ασύρματης Φόρτισης ΙΚΕΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα βραβεία iF επιβραβεύουν τα πιο εκπληκτικά δημιουργήματα στο χώρο του design. Είναι μεγάλη μας τιμή που αναγνωρίστηκε η δουλειά μας για το φωτιστικό γραφείου RIGGAD από τον συγκεκριμένο θεσμό».

Το “iF DESIGN AWARD”, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σχεδίασης στον κόσμο, με στόχο την ανάδειξη των καλά σχεδιασμένων βιομηχανικών προϊόντων. Φέτος, η κριτική επιτροπή του θεσμού αξιολόγησε περισσότερες από 5.000 συμμετοχές, 2.400 συμμετεχόντων από 53 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, τιμές και άλλα προϊόντα πατήστε εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης