Μα τι είναι επιτέλους αυτός ο βιγκανισμός; Έλα στο Vegan Life Festival Thessaloniki για να μάθεις!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 14:12
Μα τι είναι επιτέλους αυτός ο βιγκανισμός; Έλα στο Vegan Life Festival Thessaloniki για να μάθεις!

Χρόνο με το χρόνο ακούμε όλο και περισσότερο τη λέξη «vegan». Ο φούρνος της γειτονιάς μας έφερε vegan τυρόπιτα, το κατάστημα με τα παπούτσια που ψωνίζαμε έφερε μπότες που φέρουν vegan πιστοποίηση, και ο όρος «vegan» ακούγεται κάθε λίγο στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις ενημερωτικές ιστοσελίδες αλλά και στις συζητήσεις μεταξύ φίλων στα καφέ και τα τραπέζια. Τι είναι, όμως, επιτέλους αυτός ο βιγκανισμός;

Ο βιγκανισμός είναι ένας συνολικός τρόπος ζωής που έχει ως στόχο να αποκλείσει, στο μέτρο του δυνατού και εφικτού, κάθε μορφή εκμετάλλευσης αλλά και βίας απέναντι στα ζώα για την παραγωγή τροφίμων, ειδών ένδυσης αλλά και για κάθε άλλο σκοπό. Ο όρος «vegan» δημιουργήθηκε επίσημα το 1944 στην Αγγλία, μαζί με την ίδρυση της Vegan Society, παρόλα αυτά έχει τις ρίζες του σε ιδέες που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι και το 18ο αιώνα και αφορούν στην προαγωγή της χορτοφαγίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

Ο βιγκανισμός μπορεί να ξεκίνησε το 1944, αλλά στην Ελλάδα διαδίδεται με όλο και ταχύτερο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας όλο και πιο δημοφιλή επιλογή για όσα άτομα θέλουν να πάνε τη φιλοζωία τους ένα βήμα παραπέρα και να ακολουθήσουν έναν τρόπο ζωής που έχει πολλαπλά οφέλη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και στην ανθρώπινη υγεία.

Αν όμως θέλεις να μάθεις περισσότερα για το vegan τρόπο ζωής, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Vegan Life Festival Thessaloniki 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μάϊου στο Δημαρχείο της πόλης σε συνεργασία με το Thessaloniki Food Festival. Το Vegan Life Festival θα λειτουργήσει και τις δύο ημέρες από τις 11:00 μέχρι τις 23:00 και θα έχει ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Εκεί θα βρεις λαχταριστές αλμυρές και γλυκές επιλογές φαγητού χωρίς ίχνος συστατικών ζωικής προέλευσης, ρούχα από φυσικές πρώτες ύλες, φυτικά καλλυντικά, σαπούνια και κεριά, αξεσουάρ και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.

Ακόμα, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις εργαστήρια μαγειρικής από αγαπημένες και αγαπημένους vegan food bloggers, να ακούσεις ομιλίες για την ηθική, τη διατροφή, την οικολογία και τον αθλητισμό από επιστήμονες, ακτιβιστές και αγαπημένα μέλη της vegan κοινότητας αλλά και να λάβεις μέρος στη μεγαλύτερη vegan γιορτή της πόλης, που θα είναι γεμάτη κόσμο, μουσική, γεύσεις και εμπειρίες!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, 14:12