Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη, προκειμένου να σκαρφαλώσει στην ψηλότερη κορυφή της ηπείρου και να ολοκληρώσει το 7 Summits, το υπέρτατο ορειβατικό project.

Πρόκειται για την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, ένα επίτευγμα το οποίο έχουν καταφέρει περίπου 400 άνθρωποι στον κόσμο εκ των οποίων 71 γυναίκες, καμία όμως Ελληνίδα μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χριστίνα (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) αν και δεν είναι επαγγελματίας αθλήτρια έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανεβάσει την Ελληνική σημαία στις 6 από τις 7 κορυφές που περιλαμβάνονται στο project.

Η ιστορία της Χριστίνας μας εμπνέει καθημερινά να κυνηγήσουμε τις δικές μας κορυφές όσo μεγάλες ή μικρές και αν είναι. Ξεκίνησε από την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης – το Elbrus (5.642μ.) στην Ρωσία. Συνέχισε στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής – το Kilimanjaro (5.895μ.) στην Τανζανία-, την ψηλότερη της Β. Αμερικής – το Denali (6.194μ.) στην Αλάσκα-, την ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας – το Carstensz Pyramid (4.884μ.) στην Παπούα – και την ψηλότερη της Νοτίου Αμερικής – την Aconcagua (6.962μ.) στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2020 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την μεγάλη αυτή προσωπική της πρόκληση η Χριστίνα Φλαμπούρη δήλωσε:

«Η ιδέα του 7 Summits με γοήτευσε γιατί εκτός από αθλητικό γεγονός παγκόσμιας αναγνώρισης έχει έναν μεγάλο συμβολισμό: αντικατοπτρίζει την πορεία προς την κατάκτηση των προσωπικών ʺκορυφώνʺ του καθενός από μας. Για μένα, η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει και έναν ακόμα συμβολικό χαρακτήρα καθώς προάγει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο μιας και μόνο ένας Έλληνας το έχει πετύχει στο παρελθόν».

Η Χριστίνα θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή στην Ανταρκτική.

H αποστολή στην Ανταρκτική γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τους υποστηρικτές της Χριστίνας, εταιρίες που στοχεύουν πάντα στην κορυφή και εντάσσουν την επιδίωξη αυτή σε κάθε τους δράση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης