Ξεκινάμε, λοιπόν, για το καινούριο μας ταξίδι. Ένα εξωτικό ταξίδι, που λόγω συνθηκών θα είναι νοερό, αλλά εξίσου πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα…

Φτάσαμε στην Μπανγκόκ και ήδη από την πρώτη μας βόλτα τα χρώματα και τα αρώματα μας έχουν συνεπάρει. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι, είναι η ώρα του φαγητού και η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ευχάριστη. Αναζητούμε ένα παραδοσιακό στέκι και καθόμαστε. Μας φέρνουν τη σπεσιαλιτέ τους, που δεν είναι άλλη από το κοτόπουλο satay με ρύζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όμως, παρόλο που το ταξίδι είναι εικονικό, τη γεύση την έχουμε όντως στο στόμα μας χάρη στα νέα Ταϊλανδέζικα γεύματα «ΑΒ You’ll Love» της σειράς #World Cuisines με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη που ήρθαν αποκλειστικά στα ΑΒ. Συνεχίζοντας τους γευστικούς πειραματισμούς ανακαλύπτουμε πόσο πλούσια είναι η Ταϊλανδέζικη κουζίνα. Είναι η ώρα να δοκιμάσουμε το δεύτερο πιάτο, το τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά.

Απλά υπέροχο! Το αυγό κυρίαρχο του πιάτου, όπως άλλωστε προστάζουν πολλές ντόπιες συνταγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολιτισμός της Ταϊλάνδης επηρεάστηκε από την Κίνα και την Ινδία, ενώ το γεγονός ότι δεν κατακτήθηκε ποτέ από κάποια ευρωπαϊκή δύναμη της επέτρεψε να αναπτύξει και να τελειοποιήσει τη μαγειρική της παράδοση.

Επομένως, σε αυτό το ταξίδι γευσιγνωσίας αξίζει να διαλέξουμε τον καλύτερο ξεναγό, που δεν είναι άλλος από τα νέα έτοιμα γεύματα “AB You’ll Love” Τhai Edition με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, τα οποία θα μας εισαγάγουν στο γλυκό, πικάντικο, ξινό, πικρό και αλμυρό στοιχείο της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Και όλα αυτά με την εγγύηση της ΑΒ Βασιλόπουλος, που εμπλουτίζει την ποικιλία των έτοιμων γευμάτων της με γεύσεις του κόσμου που καλύπτουν όλα τα γούστα!

Παίρνουμε το μετρό της Μπανγκόκ και κάνουμε στάση στο τρίτο πιάτο, το γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά και βέβαια ρύζι, καθώς η Ταϊλάνδη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο.

Στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα κάθε πιάτο συνδυάζει 3 με 4 γεύσεις και το μυστικό είναι να αφεθούμε στις σύνθετες γεύσεις, τα φρέσκα αρώματα και τα θεσπέσια μπαχαρικά, που μπορούμε να βρούμε στο τέταρτο πιάτο, το κοτόπουλο με πράσινο κάρι και ρύζι!

Στη συνέχεια τα έτοιμα γεύματα “ΑΒ you’ll love” Thai Edition μάς πηγαίνουν πιο βόρεια, στην περιοχή Ayutthaya για να συναντήσουμε τις παραδοσιακές βάρκες, που κατακλύζουν τα κανάλια. Κάπου εκεί θα μας «παγιδέψουν» εξωτικές μυρωδιές και θα γευτούμε το πέμπτο πιάτο, το κοτόπουλο stir fry με noodles.

Όλα τα γεύματα ήταν οικονομικά και επομένως έχουμε ακόμη αρκετά μπαχτ, ώστε να επισκεφτούμε έναν αγώνα Μάι Τάι, την Ταϊλανδέζικη πυγμαχία, και να κλείσουμε τη βραδιά με το έκτο πιάτο, μια σαλάτα noodles με λαχανικά.

Τα νέα Ταϊλανδέζικα γεύματα «ΑΒ You’ll Love» της σειράς #World Cuisines με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη μάς χάρισαν υπέροχες στιγμές και είναι ώρα να χαλαρώσουμε με ένα cocktail Paloma, ιδανική επιλογή για να τα συνοδεύσετε, αναδεικνύοντας όλη τη γεύση και τα αρώματά τους!

Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα ΑΒ ή το AB Eshop, για να ζήσετε από την αρχή αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία, μιας και τα έξι Ταϊλανδέζικα γεύματα θα είναι διαθέσιμα για περιορισμένο ακόμα διάστημα.

Γιατί μπορεί η Ταϊλάνδη να μας «πέφτει» λίγο μακριά σε αυτή τη φάση, όμως τα ΑΒ είναι δίπλα μας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης