Η Σάμος, το κατάφυτο νησί του Βορείου Αιγαίου με την πλούσια ιστορική παράδοση, είναι παγκοσμίως γνωστό για το Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο∙ τη μοναδική στον κόσμο ποικιλία από την οποία παράγονται τα εξαιρετικής ποιότητας σαμιώτικα κρασιά. Κι αν ακούγοντας «μικρόρωγο μοσχάτο» ο νους τρέχει σε μελιστάλακτα, φρουτώδη κι αρωματικά, γλυκά σαμιώτικα κρασιά, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα, ακόμη κι αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, να επιλέξετε τα εξίσου εξαιρετικά ΛΕΥΚΑ ΞΗΡΑ μοσχάτα του νησιού.

Από το 1934, οι άνθρωποι του ΕΟΣ Σάμου με πάθος και πολύ μεράκι καλλιεργούν, περιποιούνται και φροντίζουν το άσπρο μοσχάτο στις ορεινές και ημιορεινές πεζούλες ξερολιθιάς του νησιού. Το terroir της περιοχής, το αιγαιοπελαγίτικο αγέρι σε συνδυασμό με την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν οι Σάμιοι για αυτή τη ξεχωριστή ποικιλία και τον απαιτητικό τρόπο παραγωγής της, η καινοτομία και οι σύγχρονες μέθοδοι οινοποίησης, εγγυώνται τη σταθερή ποιότητα και τα εξαίσια αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, αξίζει να δοκιμάσετε ένα προς ένα τα λευκά, ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Αγέρι του Αιγαίου, Samena και Golden Samena. Έχουν φόντο τα χαρακτηριστικά αρώματα του Σαμιώτικου Μοσχάτου, αλλά παντρεύονται γεύσεις από ανθισμένα λουλούδια και εξωτικά φρούτα που θα αναδείξουν κάθε σας πιάτο, απογειώνοντας την καλοκαιρινή σας διάθεση.

Το Αγέρι του Αιγαίου – Aegean Breeze- το τραγανό μοσχάτο του ΕΟΣ Σάμου χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα του. Ένα φρέσκο κρασί με έντονη προσωπικότητα, φρουτώδη χαρακτήρα και ζωντανή οξύτητα, που το καθιστά ιδανικό για θαλασσινά και μεγάλα ψάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ψηλές Κορφές είναι ένα αρωματικό, αλλά όχι κραυγαλέο κρασί όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα με μια δροσιστική οξύτητα. Το Ψηλές Κορφές πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και έντονα αρωματικά πρώτα αλλά και κυρίως πιάτα.

Το Golden Samena, με λαμπερό, ανοιχτόχρωμο χρώμα και αρώματα από λευκόσαρκα φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι, ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού. Συνοδεύει έξοχα διεθνείς κουζίνες και ιδιαίτερα τις ασιατικές.

Στο Samena, ένα κλασικό μεσογειακό κρασί, συναντώνται τα διακριτικά ανθώδη αρώματα με εκείνα του μοσχάτου. Ο σχετικά ισχυρός γευστικός χαρακτήρας του είναι που το κάνει ιδανικό συνοδό για διάφορα παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρευτά ή φαγητά φούρνου.

Ο ΕΟΣ Σάμου, σας προσφέρει μοναδικές οινικές και γευστικές εμπειρίες με τα εξαιρετικής ποιότητας λευκά ξηρά μοσχάτα. Δοκιμάστε και αφεθείτε στην απαράμιλλη γεύση με τα υπέροχα αρώματα και την υψηλή ποιότητα μιας μοναδικής στον κόσμο ποικιλίας σε κάθε καλοκαιρινό σας τραπέζι!

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την 

www.samiaampelos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης