Το νέο κατάστημα της ASICS στην Κηφισιά είναι γεγονός. H χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Αθανασία Τσουμελέκα επισκέφθηκε το κατάστημα όχι μόνο για να δει από κοντά όλα τα κορυφαία δρομικά προϊόντα της εταιρείας αλλά και να δοκιμάσει το FOOT ID.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FOOT ID

Ένα υπερσύγχρονο πρόγραμμα υπολογισμού και ανάλυσης του πέλματος που αναγνωρίζει τις ανάγκες του κάθε δρομέα και βοηθά τους Asics Experts να προτείνουν το κατάλληλο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΧΩΡΟΣ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος βρίσκεται η υπηρεσία του FOOT ID. Η διαδικασία την οποία καταγράψαμε όπως την ακολούθησε η Αθανασία περιλαμβάνει δύο στάδια.
Στο πρώτο γίνεται η μέτρηση του πέλματος στο ειδικό μηχάνημα 3D Foot Mapping System. Εκεί, με τη βοήθεια ειδικού λέιζερ και μικροκαμερών γίνεται μία τρισδιάστατη σάρωση και αναπαράσταση του πέλματος. Μετριούνται με μεγάλη ακρίβεια το πλάτος, το μήκος του πέλματος, η περίμετρος του μπροστινού τμήματός του, το ύψος της καμάρας και η κλίση της φτέρνας.
Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τρέξιμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ένα ειδικό μοντέλο παπουτσιού (ουδέτερου πατήματος) ώστε να γίνουν αντιληπτές οι ιδιαιτερότητες της κίνησης των πελμάτων, ενώ παράλληλα η διαδικασία καταγράφεται από κάμερα. Το βίντεο στη συνέχεια αναλύεται από τους έμπειρους Asics experts του καταστήματος, οι οποίοι εξετάζουν την κίνηση του κάθε πέλματος ξεχωριστά, ελέγχοντας τυχόν υπερπρηνισμό ή υπτιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Αφού ολοκληρωθούν και τα δύο στάδια φτάνουμε στην τελική πρόταση για το ιδανικό μοντέλο με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν.

ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΦΕΛΗ
Δεν είναι όμως μόνο η σωστή επιλογή του μοντέλου. Τα παραπάνω δεδο¬μένα βοηθούν τον δρομέα να αναγνωρίσει το δρομικό του στυλ και τα λάθη του, με αποτέλεσμα να μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του αλλά και να προλάβει τυχόν τραυματισμούς.

Λ. Κηφισίας 244 Κηφισιά/ Τηλ. 2109870950

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης