Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σήμερα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και του στέρησε την άδεια οδήγησης για έξι μήνες, τιμωρώντας τον με τον τρόπο αυτό γιατί μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Ο 44χρονος πρώην άσσος του ποδοσφαίρου και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είχε παραδεχτεί την παράβασή του τον Νοέμβριο, την οποία κατήγγειλε αυτόπτης μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη τον Ιανουάριο ο Μπέκαμ είχε διωχθεί δικαστικά για άλλη παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για υπερβολική ταχύτητα, καθώς πιάστηκε να τρέχει με πάνω από 90 χλμ. την ώρα σε περιοχή του δυτικού Λονδίνου όπου το ανώτατο όριο ήταν 65 χλμ. την ώρα. Εκεί επίσης παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά γλίτωσε την καταδίκη χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος. Το σχετικό έγγραφο της κλήσης για υπερβολική ταχύτητα είχε φθάσει καθυστερημένα κατά μία ημέρα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο δικηγόρος του, ο Αμερικανός Νικ Φρίμαν ή «Κύριος Παραθυράκι» (Mr. Loophole), όπως είναι το υποκοριστικό του.

Το 1999, ο ίδιος δικηγόρος είχε επίσης βοηθήσει τον Μπέκαμ να αποφύγει μια απαγόρευση οδήγησης για οκτώ μήνες που του είχε επιβληθεί, διαβεβαιώνοντας ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν παπαράτσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης