Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί εκ νέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βαλς Ντομπρόβσκις, τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο του National Coalition Party της Φιλανδίας, Πέτερι Όρπο.

Ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τη σειρά του συνεχάρη τον Κύπριο πρόεδρο για το θάρρος και το κουράγιο του στις προσπάθειες για εύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε επιπλέον την ανάγκη, η πολυμερής διάσκεψη που προγραμματίζεται για τις 12 Ιανουαρίου 2017, να εμπλουτιστεί με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σημαντικών κρατών – μελών της, που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης