Το επόμενο χρονικό διάστημα η Μπέσυ Μάλφα και η Άβα Γαλανοπούλου θα συνεργαστούν στην πολιτική επιθεώρηση «Ζείτε παίδες Ελλήνων».

Οι δύο ηθοποιοί έκαναν ένα μικρό διάλλειμα και μίλησαν για τον γάμο και την απιστία σε συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συγχωρούσατε την απιστία;
Άβα: Δεν πιστεύω στην ιδιοκτησία. Στο παρελθόν μού είχε τύχει να με απατήσουν και το κατάλαβα. Μου είχε πει ο σύντροφός μου ότι θα έμενε στο σπίτι, αλλά εμένα το ένστικτό μου μου έλεγε ότι μου την έκανε τη λαδιά.Την επομένη βγήκαμε έξω για φαγητό και του είπα: «Επειδή ξέρω ότι με απάτησες, αν μου παραδεχθείς ότι το έκανες θα είσαι μάγκας. Αν μου πεις ψέματα, θα χωρίσουμε». Κάνει το λάθος και μου λέει την αλήθεια. Σηκώνομαι λοιπόν κι εγώ και φεύγω και τον είχα να τρέχει από πίσω μου και να μου φωνάζει: «Δεν είσαι εντάξει. Είχες πει ότι αν το παραδεχθώ θα με συγχωρήσεις»! Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχουμε μείνει φίλοι.
Μπέσυ: Δεν οδηγείται κάποιος στην απιστία μόνος του. Για μένα χρεώνεται και στους δύο, γι’ αυτό και πρέπει να συγχωρήσω δύο ανθρώπους. Δεν έχω αντιληφθεί ότι με έχουν απατήσει, αλλά δεν είναι και κάτι που το ψάχνω κιόλας, γιατί δεν είμαι ζηλιάρα.

Δηλαδή, αν ο σύζυγός σου Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σου έλεγε ότι σε απάτησε θα τον συγχωρούσες;
Μπέσυ: Μπορεί να χαμήλωνα λίγο τις νότες της φωνής μου και να του μιλούσα με την «επιδαύρεια» φωνή που χρησιμοποιώ όταν μαλώνω τον γιο μου, άντε να του κρατούσα και για λίγο καιρό μούτρα. Αυτά που ενώνουν δύο ανθρώπους δεν μπορούν να χαλάσουν για το καπρίτσιο μιας στιγμής. Τα σημαντικά είναι πολύ πιο ισχυρά από τα ασήμαντα, γι’ αυτό την απιστία δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεις ως μια τερατώδη πράξη που θα καθορίσει τη ζωή σου, αλλά ως ένα συμβάν.

Άβα, γιατί δεν έχεις παντρευτεί μέχρι τώρα;
(Πνίγεται και χτυπάει ξύλο). Α πα πα! Με λυπεί που ορισμένοι σκέφτονται έτσι, γιατί ο γάμος είναι κάτι εντελώς προσωρινό. Ο άνθρωπος έχει κάνει χρόνια αγώνες για να διατηρήσει την ελευθερία του. Τι πάνε μετά και εγκλωβίζονται σε έναν γάμο; Οι περισσότεροι παντρεμένοι είναι βαθιά δυστυχισμένοι ή έχουν διπλή –για να μην πω τριπλή– ζωή. Ο γάμος στην εποχή μας είναι εντελώς πασέ. Ακόμα και το «για πάντα» που έλεγαν, μια φορά κι έναν καιρό είχε νόημα γιατί τότε οι άνθρωποι πέθαιναν στα σαράντα τους.

Μπέσυ, συμφωνείς ότι ο γάμος εγκλωβίζει τους ανθρώπους;

Μπορεί να έχει δίκιο η Άβα, αλλά η δική μου ζωή αποδεικνύει το αντίθετο. Εξαρτάται πώς εννοεί ο καθένας την έννοια της ελευθερίας. Για μένα η σημαντικότερη ελευθερία είναι η ελευθερία του πνεύματος και αυτή θεωρώ ότι την έχω εξασφαλισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης