Λάμψη, εντυπωσιακά φορέματα και αιθέριες παρουσίες χαρακτήρισαν και τη φετινή 84η τελετή των βραβείων Oscar. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Billy Cristal για ένατη φορά (1989 – 1992, 1996 – 1997, 1999, 2003) καθώς το περσινό «αποτυχημένο» πείραμα με τους James Franco και Anne Hathaway έβαλε σε σκέψεις τους οργανωτές, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν τα… μεγάλα μέσα για να χαρίσουν εγγυημένες στιγμές γέλιου στους παρευρισκομένους.

Από τους πρώτους που περπάτησαν πάνω στο «κόκκινο χαλί» ήταν η Milla Jovovich, για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα ο George Clooney. Η ηθοποιός του «Resident Evil: Retribution» ήταν εκθαμβωτική μέσα στη δημιουργία του οίκου Elie Saab, καθώς προσέγγιζε το κτήριο του Kodak Theatre στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κομψός, όπως πάντα, ήταν ο George Clooney. Οι… «γκρίζοι» κρόταφοι έκαναν για άλλη μια φορά τη διαφορά, δίνοντάς του τους απαραίτητους πόντους, προκειμένου να κάνει τις θαυμάστριές του να φωνάξουν για εκείνον. Μαζί του βρισκόταν η σύντροφός του, Stacy Keibler, η οποία ήταν άκρως εντυπωσιακή μέσα στο φόρεμα του οίκου Armani. Και οι δύο πόζαραν με άνεση μπροστά στον φωτογραφικό φακό, μοιράζοντας χαμόγελα στους θαυμαστές τους.

Δείτε το video…

Με τη διάθεση στα ύψη και με φανερή πρόθεση να «παίξει» με τους φωτογράφους ήταν η Melissa McCarthy, η οποία επέλεξε για την εμφάνισή της μια δημιουργία της Marina Rinaldi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενθουσιασμένη» για την παρουσία της στην τελετή δήλωσε η Rooney Mara.

Η κινηματογραφική «Lisbeth Salander» απάντησε σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που έχει δει την καριέρα της να ανεβαίνει κατακόρυφα μετά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο remake της ταινίας «Τhe girl with the dragon tattoo», υπογραμμίζοντας πως «όλα έγιναν πολύ γρήγορα», ωστόσο αισθάνεται ευτυχισμένη για αυτή την εξέλιξη.

Με το χαμόγελο στα χείλη περπάτησε πάνω στο «κόκκινο» χαλί η Michelle Williams. Η διάσημη ηθοποιός είναι υποψήφια για το Oscar καλύτερης γυναικείας ερμηνείας και έχει να αντιμετωπίσει τις

α) Glenn Close – Albert Nobbs, β) Viola Davis – The Help γ) Rooney Mara – The Girl with the Dragon Tattoo και δ) Meryl Streep – The Iron Lady

Με το κατακόκκινο φόρεμα, οίκου Louis Vuitton, μαγνήτισε τα βλέμματα, με το λιτό κολιέ στον λαιμό να πλαισιώνει αρμονικά το κομψό στιλιστικό σύνολο που την κολάκευε πολύ.

Δείτε το video…

Με την εμφάνισή του να θυμίζει έντονα εποχές της «Χρυσής Εποχής» του Χόλιγουντ o Jean Dujardin σαγήνευσε τις θαυμάστριές του, οι οποίες δεν σταματούσαν να ζητωκραυγάζουν. Τα φλας των φωτογράφων άστραφταν συνεχώς, με τον 39χρονο ηθοποιό να μη σταματάει να χαμογελά. Μαζί του βρισκόταν η γυναίκα του, Alexandra Lamy.

Ο Jean Dujardin διεκδικεί το Oscar α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «The Artist». Αντίπαλοί του στην ίδια κατηγορία είναι οι Demian Bichir «A Better Life», George Clooney «The Descendants», Gary Oldman «Tinker Tailor Soldier Spy» και Brad Pitt «Moneyball».

Σε παρεμφερείς χρωματικούς τόνους κινήθηκαν οι Viola Davis και Glenn Close.

Εκκεντρικός, όπως πάντα, ο Sacha Baron Cohen. Ο διάσημος κωμικός και ηθοποιός αψήφησε τις προειδοποιήσεις των διοργανωτών και έκανε πράξη την υπόσχεσή του πως θα εμφανιστεί ντυμένος δικτάτορας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξήγησε πως μέσα στο δοχείο που κρατούσε στα χέρια του είχε τις στάχτες του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-il.

Δείτε το video…

«Προκλητικά» σεμνές οι Sarah Hyland και Virginia Madsen.

Από την απονομή δεν θα μπορούσε να λείπει η Jennifer Lopez. Αν και αισίως στα 42 της χρόνια, η διάσημη τραγουδίστρια απέδειξε πως ακόμα μπορεί να βάζει «φωτιά» σε κάθε της δημόσια εμφάνιση.

Φορώντας ένα άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα, που τόνιζε τα «δυνατά» της σημεία προκάλεσε ίλιγγο στον ανδρικό πληθυσμό, δείχνοντας πως ακόμα και οι… μητέρες έχουν ψυχή.

Όλα τα βλέμματα πάνω της συγκέντρωσε και η Meryl Strip. Η «Σιδηρά Κυρία» υποψήφια για το Oscar α’ γυναικείου ρόλου ήταν εκθαμβωτική. «Παλιά καραβάνα» εξάλλου στον συγκεκριμένο θεσμό, κινήθηκε με άνεση πάνω στο «κόκκινο» χαλί. Η ηθοποιός του «Devil Wears Prada» θεωρείται το φαβορί της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχοντας ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία «Iron Lady».

«Σταθερή» αξία η Gwyneth Paltrow την ίδια στιγμή που η Cameron Diaz δεν σταματούσε να «παίζει» με τους φωτογράφους. Η διάσημη ηθοποιός δεν χάνει την ευκαιρία να απολαμβάνει με την ψυχή της κάθε της εμφάνιση στο «κόκκινο» χαλί.

Με το στενό φόρεμα, οίκου Gucci, να διαγράφει τις ωραίες της αναλογίες, αναδεικνύοντας παράλληλα τις έντονες προσπάθειες που έχει καταβάλει εδώ και αρκετούς μήνες στο γυμναστήριο, η διάσημη ηθοποιός κέρδισε τη… δική της στιγμή στη διάρκεια της προσέλευσης των ηθοποιών.

Η Penelope Cruz με Giorgio Armani…

… και η Sandra Bullock ήταν παρούσες στη μεγάλη βραδιά.

Το 2011 ήταν η Νο1 διασημότητα που περίμενε όλος ο κόσμος να δει. Κάτι η εγκυμοσύνη της, κάτι η ερμηνεία της στην ταινία «Black Swan» είχε κάνει όλους τους φωτογράφους να την περιμένουν καρτερικά, προκειμένου να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί.

Ο λόγος για τη Natalie Portman, η οποία έκανε την εμφάνισή της συνοδευόμενη από τον αρραβωνιαστικό της, Benjamin Millepied.

Η προσμονή για την άφιξη του ζεύγους «Brangelina» ήταν μεγάλη.

Τόσο η Angelina Jolie όσο και ο Brad Pitt είναι συνηθισμένοι στις εκδηλώσεις θαυμασμού και έτσι δεν προκάλεσε εντύπωση που κινήθηκαν με άνεση πάνω στο κόκκινο χαλί. Ωστόσο, αυτή τη φορά η Angelina Jolie φάνηκε να είναι πολύ πιο χαλαρή σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της, με τον σύντροφό της να την ακολουθεί. Η διάσημος ηθοποιός ήταν εντυπωσιακή μέσα στη δημιουργία του οίκου Versace, με το βαθύ σκίσιμο στο φόρεμά της να μην περνάει απαρατήρητο. Τα κοσμήματα, οίκου Neil Lane, ενίσχυαν τη θηλυκότητά της δίνοντάς της ακόμα μεγαλύτερη λάμψη.

Σακάκι, οίκου Tom Ford, επέλεξε ο Brad Pitt, υποψήφιος για το Oscar α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Moneyball».

«Οι γονείς μου είναι αυτοί που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι εδώ σήμερα. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα πως θα ήταν μια όμορφη στιγμή. Απλώς ένιωσα ότι θα ήταν ωραία να τους αφήσω να δουν αυτή την τρελή και φανταστική νύχτα» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός σε ερώτηση για τον λόγο που πήρε μαζί του τους γονείς του.

Από τους τελευταίους που έφθασαν στο Kodak Theatre ήταν ο Colin Firth, μεγάλος νικητής των περσινών βραβείων Oscar.

Δείτε τα video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης