Π. Παντελίδης: Το DNA έδειξε τον οδηγό-Η μάχη με τις ασφαλιστικές και τις αποζημιώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 12:49
Π. Παντελίδης: Το DNA έδειξε τον οδηγό-Η μάχη με τις ασφαλιστικές και τις αποζημιώσεις
Οι εξετάσεις DNA στα δείγματα που πάρθηκαν από τα καθίσματα του μοιραίου τζιπ έδειξαν πως ο Παντελής Παντελίδης ήταν τελικά ο οδηγός ενώ η Φρόσω Κυριάκου ήταν συνοδηγός και η Μυρσίνη Αρναούτη βρισκόταν στα πίσω καθίσματα φορώντας, μόνο εκείνη ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso μετά την δημοσίευση των πορισμάτων -οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται από την Τροχαία Ελληνικού- αναμένεται να ξεσπάσει μάχη για τις αποζημιώσεις που καλείται να πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το τζιπ.


Κάθε εταιρία έχει διαφορετική ερμηνεία για την εκάστοτε περίπτωση, ωστόσο για όλες ισχύει ότι εάν η αιτία του τροχαίου είναι η μέθη του οδηγού και ο ίδιος χάσει τη ζωή του, οι δικαιούχοι δεν μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για το προσωπικό ατύχημα ούτε για τη ζημιά στο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στην αστική ευθύνη προς τρίτους, δηλαδή τους συνεπιβάτες, όταν υποστούν σωματικές βλάβες από ανασφάλιστο ή μεθυσμένο οδηγό, η εταιρεία τους αποζημιώνει. Ωστόσο, μετά διεκδικεί τα χρήματα από τον οδηγό ή τους κληρονόμους του. Ο νόμος προβλέπει κάθε επιβάτης να φορά ζώνη.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 12:49