Χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, και κυρίως την πολυσυζητημένη ερμηνεία του «Άξιον Εστί» από τον Σάκη Ρουβά, η ανακοίνωση και μόνο της οποίας είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από το κοινό όταν εμφανίστηκε στη σκηνή, και έδωσε τον καλύτερο δυνατό εαυτό του, ενώ στο τέλος αποθεώθηκε από τους θεατές και απάντησε με ένα ευχαριστώ από μικροφώνου.

Ο Σάκης Ρουβάς εκτελεί Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ολόκληρη τη συναυλία

Πριν από την έναρξη της συναυλίας οι διοργανωτές μετέφεραν στους παρευρισκομένους τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος υπογράμμισε την άρρηκτη σχέση του «Άξιον Εστί» με την πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού το έργο γράφτηκε εκεί. Στην πόλη όπου έζησε και την οποία αγάπησε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Νωρίτερα περίπου 40 αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της πλατείας, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.



Βίντεο-φωτογραφίες:
Βασίλης Νούσσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης