Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νινιού

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στο πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την πολυαναμενόμενη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», όπου το ποπ είδωλο θα ερμηνεύσει το εμβληματικό έργο «Άξιον Εστί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάκης Ρουβάς, λαμπερός, απλός και σεμνός, μιλώντας για την πρόσκληση- πρόκληση να συμμετάσχει σε αυτή τη συναυλία δήλωσε ότι αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Από μόνα τους αυτά τα έργα μας έλκουν και όλοι γινόμαστε μαθητές μέσα από αυτά. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχθώ την πρόταση – υπάρχει ένα δαιμόνιο μέσα μας στους καλλιτέχνες που μας κάνει να δοκιμάζουμε καινούργιες κορυφές – αυτή είναι η δική μου κορυφή – πραγματικά ενθουσιάστηκα με την πρόταση…».

Στην ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις αντιδράσεις όσων ξαφνιάστηκαν με την επιλογή του Μίκη Θεοδωράκη, απάντησε με το αφοπλιστικό του χαμόγελο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μίκης Θεοδωράκης με τις δηλώσεις του απένειμε δικαιοσύνη κατά κάποιο τρόπο, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει πέντε εμβληματικές συνθέσεις στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» στη Νέα Σμύρνη στις 2 Μαΐου.

Πρόκειται για τα: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου» από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, έργο που σφράγισε με τη φωνή του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Παρακολουθήστε τα πλάνα από τη συνέντευξη τύπου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης