Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αναμένεται να έρθει στη Μαλακάσα το καλοκαίρι για τα 20χρόνια του Rockwave, αλλά οι ενδιάμεσοι σταθμοί της περιοδείας του πριν από την Ελλάδα και η απόφαση του να εμφανιστεί ζωντανά στο Τελ Αβίβ στις 2 Μαΐου έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Μια αναλυτική επιστολή διαμαρτυρίας έρχεται από τον Roger Waters, πρώην μέλος των θρυλικών Pink Floyd, ο οποίος εξηγεί στον συνάδελφο γιατί πρέπει να ακυρώσει την συναυλία του στην Ισραηλινή πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα από τα πιο φρικτά περιστατικά συνέβη πέρσι το καλοκαίρι στην Γάζα με την εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων Παλαιστίνιων αγοριών την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Αυτό το απεχθές έγκλημα πολέμου έγινε σημείο αναφοράς στα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη ενώ ο δημοσιογράφος του NBC, Αyan Mohyeldin, είχε αναφέρει ότι λίγα λεπτά πριν το περιστατικό έπαιζε κι εκείνος μαζί τους. Επιστρέφω σε εκείνο το συμβάν γιατί μαθαίνω ότι ο Βρετανός διασκεδαστής Robbie Williams,o οποίος απ’ όσο ξέρω είναι και μεγάλος λάτρης του ποδοσφαίρου, σχεδιάζει να εμφανιστεί στο Τελ Αβίβ στις 2 Μαΐου. Επιπλέον είναι πρέσβης της Unicef εκπροσωπώντας την χώρα του, την Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει λάβει μέρος και στην γνωστή καμπάνια της Unicef “Children in Danger”…».

Και καταλήγει «…Αγαπητέ Robbie το να παίξεις στο Τελ Αβίβ στις 2 Μαΐου θα είναι σαν να υποστηρίζεις τις δολοφονίες των 500 Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αγοριών που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία, αλλά και σαν να εγκρίνεις την φυλάκιση και τον βασανισμό όλων των παιδιών της Παλαιστίνης που ζουν κάθε χρόνο κάτω από την Ισραηλινή κατοχή.»

Μέχρι στιγμής ο διάσημος τραγουδιστής δεν έχει τοποθετηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης