O Γιάννης Πλούταρχος κατηγορείται για χρέη στο δημόσιο και καλείται να πληρώσει 7 εκατομμύρια έπειτα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

Τα ποσά που ακούστηκαν στο δικαστήριο καθώς έγινε αναλυτική εξέταση του πίνακα χρεών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο είναι εντυπωσιακά. Εγγραφές για ποσά ύψους 588.000, 1.292.000, 1.777.0000, 76.154, 284.318, 22.000, 35.580, 67.583 ευρώ είναι μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα Nομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραγουδιστής, μέσω της συνηγόρου του, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί αναίρεσης που έχει κάνει στο Διοικητικό Δικαστήριο. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση για τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να έχουν εκδοθεί αποφάσεις για το διοικητικό σκέλος των υποθέσεων.

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έρευνα στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου και της συζύγου του, Μαρίας, με το φάκελο να διαβιβάζεται στο ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι ελεγκτές, που «ξεσκόνισαν» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011, εντόπισαν «θολά» σημεία, για τα οποία το ζευγάρι κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης