Πλήθος διασήμων που αυτό το διάστημα βρίσκονται στη γαλλική ριβιέρα έδωσαν το λαμπερό παρών στο φιλανθρωπικό gala που διοργανώθηκε, στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Καννών, από τον Sean Penn, με σκοπό την ενίσχυση της βοήθειας προς την Αϊτή, που ακόμη παλεύει για να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη νησιωτική αυτή χώρα τον Ιανουάριο του 2010.

Παρουσιαστής στο φιλανθρωπικό δείπνο και γκαλά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή, ήταν ο διάσημος σχεδιαστής Giorgio Armani. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο gala συμμετείχαν οι οργανώσεις που συμμετέχουν είναι η J/P HRO του Sean Penn, Artists for Peace and Justice του Paul Haggis και Happy Hearts Fund της Petra Nemcova, μοντέλο από την Τσεχία.

Η είσοδος ήταν αυστηρά για όσους είχαν προσκλήσεις αλλά και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Ewan McGregor, που είναι μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής, με τη σύζυγο του Eve Mavrakis, ο γνωστός παραγωγός Harvey Weinstein, η Jessica Chastain, ο Ben Stiller, η Diane Kruger με τον σύντροφο της Joshua Jackson και ο δημοφιλής ηθοποιός Gerard Butler.

Ακόμη, στο κόκκινο χαλί περπάτησαν και οι Virginie Ledoyen. Melissa George, Jean-David Blanc, Roxane Mesquida, Clotilde Courau και Michelle Rodriguez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Sean Penn έκανε έκκληση για ακτιβισμό, λέγοντας πως «όπως η Αμερική δεν είναι μόνο η χώρα της 11ης Σεπτεμβρίου, έτσι και η Αϊτή δεν είναι μόνο η χώρα των σεισμών. Είναι και οι δύο χώρες με προσωπικότητα. Η Αϊτή χρειάζεται τη βοήθεια μας».

Επίσης, ο Sean Penn δεν δίστασε να δώσει και μια συμβουλή στον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama. «Πρέπει ο Πρόεδρος μας να συναντηθεί με τον καινούργιο πρόεδρο της Αιτής και να βρούνε μια λύση μαζί» είπε ο ηθοποιός και παράλληλα μίλησε διεξοδικά για το τι πρέπει να γίνει, που αφορά σε σχολεία, κτίρια, δρόμους, υπηρεσίες, κ.λπ.

Ακόμη, ομολόγησε ότι ασχολείται με την Αΐτή «πριν από τους σεισμούς. Θα ήταν υποκριτικό να άρχιζε το ενδιαφέρον μου μετά την καταστροφή».

Πηγή:ant1
Επιμέλεια:Nτίνος Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης