Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στα φτωχά παιδιά της Γκάνας. Ο γνωστός ηθοποιός μαζί με άλλους εθελοντές της Action Aid πέρασε εννέα μέρες στο περιβάλλον μιας χώρας που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, βάζοντας με τον τρόπο του το δικό του λιθαράκι για την κατασκευή ενός σχολείου.

Ο ηθοποιός έμαθε για πρώτη φορά για τους σκοπούς της Actiοn Aid από τον συνάδελφό του Κώστα Βουτσά, ο οποίος είναι ανάδοχος ενός παιδιού από την Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηθοποιός, θέλοντας να ζήσει κι εκείνος τη χαρά της προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συμμετείχε πριν από λίγο καιρό σε αποστολή στην Γκάνα μαζί με άλλους πενήντα εννέα εθελοντές και αναδόχους παιδιών της Αction Aid.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site της ανθρωπιστικής οργάνωσης, η αποστολή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Γκα της Γκάνας με σκοπό να βάλουν όλοι τα θεμέλια για τρεις νέες τάξεις στο μοναδικό σχολείο Kyekyewere (προφέρεται «τσέτσερε» και σημαίνει «δύναμη καρδιάς»).

Οι τάξεις που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά μέχρι τώρα ήταν κατασκευασμένες από καλάμια, με αποτέλεσμα να χάνουν πολλές ώρες μαθημάτων καθώς όταν έβρεχε, δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα.
Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές δούλεψε σκληρά για την κατασκευή των τάξεων, σκάβοντας, φτιάχνοντας τσιμεντένιους πλίνθους και κουβαλώντας οικοδομικά υλικά. Συμμετείχε, επίσης, σε αγροτικές εργασίες, αλλά και σε δράσεις και παιχνίδια με τα παιδιά του χωριού, όπως η ανταλλαγή ζωγραφιών μεταξύ μαθητών από την Ελλάδα και μαθητών από την Γκάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να βιώσει πραγματικά πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί, αποφάσισε ένα βράδυ να μην επιστρέψει στο ξενοδοχείο, αλλά να κοιμηθεί στην κοινότητα μαζί με εννέα άλλα μέλη της αποστολής. Φωτογραφήθηκε, επίσης, στο εθνικό πάρκο Kakum για την προώθηση της νέας σειράς T-shirts της Action Aid, υποστηρίζοντας και με αυτό τον τρόπο τη δράση της.

Πηγή: Espresso
Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης