Κ. Γκαγκάκη: Η «γυμνή» αλήθεια του καρκίνου του μαστού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 19:24
Κ. Γκαγκάκη: Η «γυμνή» αλήθεια του καρκίνου του μαστού
Η Κατερίνα Γκαγκάκη φωτογραφίζεται γυμνή, με σκοπό να περάσει μηνύματα στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αλλά και για την αρνητική λειτουργία του φόβου που τις αποτρέπει να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η «Σιδηρά Κυρία» του Ομίλου ΑΝΤ1, δήλωσε στο περιοδικό Life & Style: «Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την πρόληψη. Είμαστε τυχερές γιατί μας δίνεται απλόχερα η ευκαιρία να το προλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε. Έχω υπάρξει κι εγώ εξαιρετικά αμελής, όπως όλες οι γυναίκες γίνονται όταν αισθάνονται παντοδύναμες».« Όταν πολύ πρόσφατα είδα πολύ στενές μου φίλες να τους συμβαίνει, ευαισθητοποιήθηκα. Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε προσπαθούμε τα θέματα που έχουν ενδεχόμενο μιας κακής εξέλιξης να μην τα αγγίζουμε. Πιστεύω ότι κατά κύριο λόγο οι γυναίκες το αμελούν από τεμπελιά. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό που φοβάται. Πρέπει όμως να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είναι κάτι που συμβαίνει στη διπλανή σου πόρτα, αν όχι στο δικό σου σπίτι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ολοκλήρωσε, λέγοντας τα εξής: «Οι γυναίκες που το έχουν μοιραστεί είναι για μένα η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και μου δίνουν ώθηση να πάω να κοιταχτώ. Το περιβάλλον σου, σου δείχνει ότι αντιμετωπίζεται, για αυτό θεωρώ και σημαντική αυτή τη πρωτοβουλία σας».

Επιμέλεια: Μένια Κούκου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 19:30