Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει το γούστο του James Bond. Εκλεπτυσμένο, επικίνδυνο και ακριβό ακόμη και στα ρολόγια.
Ξεκινώντας από τα καλοραμμένα του κοστούμια, τα αυτοκίνητα, οι γυναίκες της ζωής του και φυσικά, τα ρολόγια του, όλα συνθέτουν το ιδιαίτερο γούστο του.

Κι από τη στιγμή που μιλάμε για ρολόγια τα οποία φυσικά έχουν φορεθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Sean Connery, τον Pierce Brosnan ή τον Daniel Craig, τότε, το σίγουρο είναι πως όλα αυτά έχουν περάσει στη λίστα των πολυπόθητων συλλεκτικών κομματιών, με πολύ κόσμο να βρίσκεται στη λίστα αναμονής για να τα αγοράσει.

Η υψηλή ωρολογοποιία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από την αρχή φυσικά έγινε αισθητή η κλίση του στα καλά και ακριβά ρολόγια. Με άλλα λόγια στην υψηλή ωρολογοποία. Παρά την πρότερη τάση στα Rolex, o μυστικός πράκτορας στην πορεία κινήθηκε προς την Omega, ιδίως μιας και το 1995 ο ελβετικός οίκος έγινε το επίσημο brand του 007.

Παρότι έχει φορέσει πολλά απίθανα ρολόγια (μέχρι και κάποια που λειτουργούσαν σαν όπλα), ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα ρολόγια που θεωρούνται τα καλύτερα Bond Watches όλων των εποχών.

«Omega Seamaster 300 m»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bond πρωτοφόρεσε Omega αντί για Rolex το 1995 στο Goldeneye, με πρωταγωνιστή τον Pierce Brosnan. Τόσο ο Brosnan όσο και ο Daniel Craig έχουν δείξει μια προτίμηση στο Seamaster. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια της μάρκας.

 «Tag Heuer Professional 200 m»

Το μοντέλο αυτό είναι ιδιαίτερο. Η αλήθεια είναι ότι ο Bond δεν έχει φορέσει πολλά Tag Heuer. Κι αυτό κάνει την παρουσία αυτού του μοντέλου κάτι το πρωτότυπο. Το φόρεσε στην ταινία The Living Daylights. Ένα παρόμοιο Professional μοντέλο διατίθεται σε καταστήματα με ρολόγια από δεύτερο χέρι.

«Breitling Top Time»

Το μόνο σίγουρο είναι, αν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο ρολόι, ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ να αποκτήσετε αυτό το μοναδικό Breitling που ο Bond φόρεσε στο Thunderball. Πουλήθηκε ήδη από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, για 140,000 δολάρια περίπου.


«Hamilton Pulsar P2/2900 “Astronaut”»

Η ιδιαιτερότητα που έχει, είναι ότι αυτό το σχέδιο έδειχνε πολύ βγαλμένο από το μέλλον με την οθόνη LED το 1973, όταν το φορούσε ο Roger Moore στο Live and Let Die.

«Gruen Precision 510»

Φορέθηκε από τον Bond στη μεγάλη οθόνη, στην εισαγωγική σκηνή του Dr. No το 1962. Αποτελεί μια παράξενη επιλογή για έναν Βρετανό κατάσκοπο, καθώς η Gruen, που έκλεισε το 1977, ήταν Αμερικάνικη μάρκα.


«Rolex Submariner»

Εμβληματικό ρολόι. Το φόρεσε ο Sean Connery καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ως Bond και γι’ αυτό παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με το franchise ταινιών. Το πρώτο μοντέλο πρόσφατα πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 60,000 δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης