Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρίγκιπας Ανδρέας ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από τα βασιλικά καθήκοντα. Αφορμή στάθηκε το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για τη «φιλία» του με τον Τζέφρι Επστάιν. Και τη συνέντευξη στην οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει αυτή τη σχέση και να απαντήσει στις κατηγορίες για σεξ με ανήλικη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι, και υπογράφει ο Πρίγκιπας Ανδρέας, «Μου έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες μέρες ότι οι συνθήκες που με σχετίζουν με τον Τζέφρι Επστάιν έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο εμπόδιο για το έργο της οικογένειάς μου με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα, το οποίο με περηφάνια στηρίζω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτόν το λόγο, ζήτησα από τη Μεγαλειοτάτη εάν μπορώ να αποσυρθώ από τα δημόσια καθήκοντά μου για το άμεσο μέλλον και μου έδωσε την άδειά της».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Επστάιν, χαρακτηρίζοντάς την «απερίσκεπτη», ενώ είπε ότι η αυτοκτονία του επιχειρηματία αφήνει πολλά ερωτηματικά αναπάντητα και δήλωσε την υποστήριξη του στα θύματά του θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών αρχών για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούν αναφορικά με τις έρευνές του γύρω από το κύκλωμα παιδεραστίας και trafficking που είχε «στήσει» ο Αμερικανός επιχειρηματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως, λοιπόν, μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αυτή που κάλεσε τον γιο της στο Παλάτι χθες για να του ζητήσει να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Η βασίλισσα κάλεσε τον Δούκα στο Παλάτι του Μπάκινγκχαμ για να του ανακοινώσει την απόφασή της. Ήταν μια έντονη συναισθηματικά στιγμή για τους δυο τους. Η φήμη του Πρίγκιπα είναι στα τάρταρα. Παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψει ξανά στα βασιλικά του καθήκοντα. Είναι ντροπιασμένος», δήλωσε φίλος του στη The Sun.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Πρίγκιπας δεν θα λαμβάνει πια και το επίδομα για τα βασιλικά του καθήκοντα, ωστόσο η βασίλισσα θα συνεχίσει να του χορηγεί μισθό από την ιδιωτική της περιουσία.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης