Ο διάσημος ηθοποιός, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση, Sean Penn τιμήθηκε την Τετάρτη με το βραβείο της Συνόδου Ειρήνης για το 2012, που κατά την 12η παγκόσμια σύνοδο των βραβευθέντων με Νόμπελ Ειρήνης, που διοργανώθηκε στο Σικάγο.

Ο Sean Penn δέχθηκε το βραβείο για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει στην Αϊτή, μέσω και του οργανισμού που ίδρυσε μετά το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι που δημιουργήθηκε από αυτόν, τον Ιανουάριο του 2010. Το βραβείο απέδωσε στον ηθοποιό ο πρώην πολιτικός Mikhail Gorbachev ενώ δίπλα του ήταν ο Dalai Lama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του, ο Sean Penn, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά αλλά και ταπεινότητα για την τιμή που του γίνεται από τους νομπελίστες ειρήνης. Παράλληλα, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να συνεχίσει να θυμάται την
Ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ ηθοποιός περιέγραψε στο κοινό της συνόδου την κατάσταση που επικρατεί στις κατασκηνώσεις και τους καταυλισμούς όπου διαμένουν οι κάτοικοι της Αϊτής που επλήγησαν από το σειμό και το τσουνάμι.

Επίσης, προειδοποίησε πως εάν οι προσπάθειες ανοικοδόμησης της Αϊτής αποτύχουν, τότε η χώρα αυτή κινδυνεύει να γίνει λιμάνι για εμπόριο ναρκωτικών και τρομοκρατίας κοντά στις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός J/P Haitian Relief που έχει ιδρύσει ο Sean Penn και του οποίου προεδρεύει έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους πληγέντες της χώρας, και μέχρι στιγμής, στους δύο καταυλισμούς που διαχειρίζεται ζουν περίπου 180000 άνθρωποι. Επίσης, ο Sean Penn έγινε ο πρώτος μη-Αϊτινός που χρήστηκε ειδικός πρεσβευτής του προέδρου της Αϊτής Michel Martelly.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ant1
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης