«Ο εθελοντισμός μάς βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μάνος, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, στέλνοντας μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στο καθημερινό σίριαλ του ANT1 «Είναι στιγμές», φροντίζει κακοποιημένα άλογα και γαϊδούρια, προσπαθώντας μαζί με άλλους εθελοντές να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν είχα βρεθεί για διακοπές σε ένα νησάκι απέναντι από τη Ρόδο. Εκεί υπήρχε ένα γαϊδουράκι που, επειδή ήταν γέρικο, το αφεντικό του το είχε εγκαταλείψει, για να πεθάνει μόνο» λέει ο Κωνσταντίνος Μάνος και περιγράφει μια συγκινητική ιστορία:

«Όταν ανέβαιναν τουρίστες στο νησί, του έδιναν νεράκι, αλλιώς έπινε από τη θάλασσα. Τελικώς, εκείνο το καλοκαίρι κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν και το μετέφεραν στη Ρόδο μέσα σε μια βάρκα. Μου έκανε εντύπωση πώς πήδηξε το γαϊδουράκι μέσα στη βάρκα. Σαν να περίμενε τη σωτηρία του. Πραγματικά συγκινήθηκα. Γυρίζοντας στην Αθήνα έψαξα και έμαθα για τον Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών και έτσι αποφάσισα να προσφέρω και εγώ τη βοήθειά μου, όσο μπορώ».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ασχολείται με την ιππασία αρκετά χρόνια και λατρεύει την επαφή με τα άλογα: «Είναι καταπληκτικά ζώα. Στενοχωριέμαι κάθε φορά που έχουμε καταγγελίες στον σύλλογο. Είναι άσχημο να τα παρατάνε, επειδή μεγαλώνουν. Προσωπικά έχω πάει δύο φορές σε σημεία που μας υπέδειξαν και περιμαζέψαμε τα ζώα. Τα βρίσκουμε σε άθλια κατάσταση. Χτυπημένα, αποστεωμένα» λέει και τονίζει:
«Η αγάπη προς τα ζώα δείχνει σεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό μας. Προσωπικά τα λατρεύω. Τώρα στο σπίτι έχω μια γατούλα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορώ να φροντίζω περισσότερα ζώα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην ιππασία, δηλώνει: «Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν είναι καθόλου ακριβό άθλημα, όπως ακούγεται, και βοηθάει στην ψυχική ισορροπία, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτήν την εποχή».

Ο Κωνσταντίνος Μάνος, αν και αυτό το διάστημα δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, αφού τα γυρίσματα για τη σειρά είναι καθημερινά, προσπαθεί πάντα να βρίσκει λίγη ώρα για να ασχολείται με πράγματα που τον ευχαριστούν: «Το παν είναι να κάνουμε αυτά που αγαπάμε. Εγώ ασχολούμαι με τα άλογα, κάποιος άλλος με τη θάλασσα. Ό,τι κάνουμε για εμάς είναι καλό».

«Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι πως ο εθελοντισμός είναι κοινωνική προσφορά. Θα ήταν ευχής έργο να διαθέταμε όλοι λίγο από τον χρόνο μας για να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε» καταλήγει

Πηγή: Espresso της Κυριακής
Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης