Χορός, πάθη, μυρωδιές γιασεμιών και δυόσμου και μια διαρκής αίσθηση ελευθερίας παρασύρουν το κοινό στην παράσταση που φέρει το όνομα ενός από τα διασημότερα κοκτέιλ «Cuba Libre», στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα».

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη μεταμορφώνεται επί σκηνής και εντυπωσιάζει υποκριτικά αλλά και κινησιολογικά με τον κουβανέζικο χορό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Νίλο Κρους τοποθετεί τις δύο ηρωίδες του στην Αβάνα του 1991. Παραμένοντας πιστές στα ιδεώδη της επανάστασης, χάνουν την ελευθερία τους και μένουν έγκλειστες στο ίδιο τους το σπίτι. Την παράσταση σκηνοθετεί η Αναστασία Ρεβή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Αργύρη Γκαγκάνη και Αντώνη Καρυστινό.

Η δημοφιλής ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη υποδύεται τη Σοφία Ομπίσμπο, μια πιανίστρια. Όταν το καθεστώς τής στερεί την αγάπη της για το πιάνο, φτάνει στα άκρα. Η Αντιγόνη αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Espresso» πώς μπήκε στο πετσί του ρόλου: «Διάβασα πολύ για την Κούβα, κυρίως των αρχών της δεκαετίας του ’90, για να μπω στο κλίμα της εποχής. Επίσης για πολλές ώρες κάθε ημέρα άκουγα κουβανέζικη μουσική».

Όσο για τον εντυπωσιακό χορό της επί σκηνής με τον συμπρωταγωνιστή της Αργύρη Γκαγκάνη, λέει: «Έκανα μαθήματα χορού, γνώρισα και μίλησα με Κουβανούς που ζουν τώρα στην Ελλάδα. Πήγα σε κουβανέζικα πάρτι και είδα τον ερωτισμό και την αισιοδοξία που μεταφέρει η μουσική στο σώμα τους. Είδα γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των σωματότυπων να χορεύουν κουβανέζικη μουσική με αυθεντικό ερωτισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης