O Γιώργος Θεοφάνους εκτός από ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης, είναι κι ένας πολύ ευαισθητοποιημένος άνθρωπος. Πρόσφατα μίλησε για την καμπάνια στην οποία συμμετέχει και αφορά την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης.

– Γνωρίζουμε ότι είσαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι σε θέματα που αφορούν στα παιδιά συμμετέχοντας μάλιστα σε καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης με την Έλενα Ράπτη. Που έγκειται αυτή σας η ευαισθησία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμμετέχω στον Οργανισμό «Hope for Children». Ασχολούμαι με μια καμπάνια τα τελευταία τρία χρόνια για την αντιμετώπιση της σεξουαλική κακοποίηση. Η καμπάνια λέγεται «Ένα στα Πέντε». Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί στα 5 είναι σεξουαλικά κακοποιημένο. Βέβαια αυτό φτάνει στα αυτιά μας. Οι μετρήσεις οι πραγματικές είναι πολύ παραπάνω από 20%. Συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι φιλανθρωπικά και όχι δήθεν. Κατεβαίνω και στην Κύπρο, πάω σε άλλες χώρες και με δικά μου έξοδα και το κάνω μέσα από την καρδιά μου.» είπε στο περιοδικό Life.

– Το θέμα του bullying και ειδικά του cyber bullying έρχεται συχνά στην επιφάνεια τον τελευταία καιρό. Έχετε ασχοληθεί και με αυτό το κομμάτι;

 «Ναι φυσικά και αρκετά ενεργά. Για παράδειγμα έχω κάνει την παραγωγή σε ένα τραγούδι hip-hop, που έφτιαξαν μαθητές διάφορων σχολείων για το bullying. Πρόσφατα συμμετείχα και σε μια ημερίδα που κάναμε μαζί με το Nickelodeon. Είναι τόσο εύκολο για κάποιον που έχει παιδιά να καταλάβει ότι πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας από όλα. Είτε πηγαίνουν στο καλύτερο ιδιωτικό είτε πηγαίνουν στο καλύτερο δημόσιο. Δεν έχει καμία διαφορά απολύτως. Το Cyber Abuse είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Οι τελευταίες μετρήσεις που διάβασα ήταν ότι 70% των γονιών δεν ξέρουμε καν σε ποια site μπαίνουν τα παιδιά μας ή αν τους έχει στείλει κάποιος ένα μήνυμα για τον συναντήσουν κάπου ή να του στείλουν φωτογραφίες τα παιδιά με το τάδε ρούχο ή χωρίς ρούχο. Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Αν δεν αποφασίσουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας θα μας αξίζει το χειρότερο και μας αξίζει το καλύτερο.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο www.govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης