Τα πάντα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Οι συνεννοήσεις μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να σχεδιαστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος της επίσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στην προετοιμασία, τόσο από την ελληνική όσο και από τη βρετανική πλευρά.

Η άφιξη του ζεύγους θα γίνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση από τη Γαλλία και όχι από την Αγγλία, καθώς ο Κάρολος και η Καμίλα θα βρίσκονται εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υποδοχή τους στο Ελ. Βενιζέλος δεν θα βρίσκεται κάποιο μέλος της κυβέρνησης, αλλά θεωρείται πιθανή η περίπτωση υποδοχής από ανώτατο αξιωματούχο της Προεδρίας.

Επειδή η επίσκεψη δεν έχει επίσημο χαρακτήρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το ζεύγος θα κατευθυνθεί μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν θα υπάρχουν ούτε κόκκινο χαλί, ούτε αγήματα της Προεδρικής Φρουράς.

Πληροφορίες αναφέρουν όμως πως οι τσολιάδες θα παραταχθούν τόσο στην πόρτα του Μεγάρου όσο και στο εσωτερικό του, προκειμένου να δημιουργηθεί μια επαρκώς επίσημη ατμόσφαιρα πριν από τη συνάντηση του πρίγκιπα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο.

Στο επίσημο δείπνο της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο, πέραν του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και του προέδρου της Βουλής, που θα παραστούν μετά των συζύγων τους, δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι άλλοι θεσμικοί παράγοντες θα δώσουν το παρών.

Η διανυκτέρευση των υψηλών προσκεκλημένων θα γίνει πιθανότατα, και κυρίως για λόγους ασφαλείας, στην πρεσβευτική κατοικία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της παραμονής του Καρόλου και της Καμίλα στην Αθήνα θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προσκύνημα στο Πολεμικό Κοιμητήριο, καθώς και επίσκεψη στο θωρηκτό «Αβέρωφ» και στην τριήρη «Ολυμπιάς» στον όρμο του Παλαιού Φαλήρου.

Επίσης, στον Πειραιά ο Κάρολος θα επισκεφθεί το σκάφος «Valiant», που δραστηριοποιείται σε αποστολές έρευνας – διάσωσης.

Ξεχωριστό πρόγραμμα θα υπάρχει για την Καμίλα και την Μπέτυ Μπαζιάνα, που την προσκάλεσε να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο Μπενάκη, ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβεί στη συνέχεια στη Μονή Καισαριανής.

Το βράδυ της Πέμπτης οι πόρτες της βρετανικής πρεσβείας θα ανοίξουν για μια λαμπρή, όπως προβλέπεται, δεξίωση, που θα παραθέσει η πρέσβειρα Κέιτ Σμιθ προς τιμήν του ζεύγους, με προσκεκλημένους εκατοντάδες εκπροσώπους της δημόσιας και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα αναχωρήσουν το πρωί της Παρασκευής 11 Μαΐου για την Κρήτη, όπου θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν έναν τοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό, που βοηθά στην εύρεση κατοικίας για οικογένειες μεταναστών στην Κρήτη και στην προσαρμογή τους στη ζωή του νησιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης