Tην ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται στη Μέση Ανατολή, το κρατικό κανάλι Zvezda μεταδίδει ότι το Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε εξωτερική απειλή, ακόμα και για έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα υπόγεια καταφύγια θα μπορούσαν να στεγάσουν 12 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η Ρωσία όσο και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε θέση να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση παγκόσμιας κλίμακας.

Ο Σύνδεσμος Ελέγχου Όπλων λέει ότι οι «Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία εξακολουθούν να αναπτύσσουν περισσότερες από 1.500 πυρηνικές κεφαλές σε εκατοντάδες βομβαρδιστικά και πυραύλους, εκσυγχρονίζοντας τα συστήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται άσκηση πολιτικής άμυνας όλο το εύρος της ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην άσκηση όπως περιγράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ θα συμμετάσχουν πάνω από 40 εκατ. Ρώσοι πολίτες μαζί με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον ίδιο το διευθυντή του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Άμυνας Sergey Manuilov, ο οποίος διευκρίνισε πως η εντολή για την πραγματοποίηση της γιγαντιαίας αυτής άσκησης ήρθε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Η άσκηση θα διεξαχθεί έως τις 7 Οκτωβρίου και σε αυτή θα συμμετέχουν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια πολίτες, 200 χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό μονάδων διάσωσης από 50 χιλιάδες συνολικά μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης