Όμηροι κρατούνται δύο Γερμανοί τουρίστες από ένοπλη οργάνωση στην Αιθιοπία, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Επικαλούμενο ανακοίνωση του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου Αφάρ (ARDUF) αναφέρει πως οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς.

Στην ίδια ανακοίνωση το ARDUF αποποιήθηκε την ευθύνη για την επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα που στοίχησε τη ζωή σε πέντε τουρίστες στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Γερμανοί ανήκαν σε μια ομάδα 27 τουριστών που δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Αφάρ, στη διάρκεια της οποίας δυο Γερμανοί, δύο Ούγγροι και ένας Αυστριακός έχασαν τη ζωή τους.

 «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι Γερμανοί αυτοί υπήκοοι που αιχμαλωτίστηκαν μαζί με τους Αιθίοπες στρατιώτες είναι ασφαλείς και η υγεία τους είναι καλή», ανέφερε το ARDUF σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 21η Ιανουαρίου.

«Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η απελευθέρωσή τους θα επιτευχθεί με ειρηνικές διαπραγματεύσεις», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν ζητάει την καταβολή λύτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ARDUF μάχεται για τη συνένωση των περιοχών στις οποίες ζουν οι Αφάρ στην Αιθιοπία, στην Ερυθραία και στο Τζιμπουτί. Το κίνημα είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή πέντε Δυτικών το 2007, με την κυβέρνηση της Αιθιοπίας να «φωτογραφίζει» την Ερυθραία για οικονομική και στρατιωτική στήριξη της ένοπλης οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:
Σκότωσαν πέντε τουρίστες στην Αιθιοπία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, 00:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης