Τη δημόσια συγνώμη του απέστειλε μέσω επιστολή στον Αφγανό ομόλογό του, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, στη σκιά άλλης μιας ημέρας βίαιων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Καμπούλ μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν.

«Επιθυμώ να εκφράσω ειλικρινά τη λύπη μου για τα συμβάντα. Ζητώ ειλικρινέστατα συγγνώμη από εσάς καθώς και από τον αφγανικό λαό. Αυτό το σφάλμα διαπράχθηκε από άγνοια», τονίζει αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων πράξεων. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον των ξένων «άπιστων εισβολέων».

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καλεί όλους τους νέους που είναι παρόντες στο μηχανισμό ασφαλείας του καθεστώτος της Καμπούλ να επιτελέσουν το θρησκευτικό και εθνικό καθήκον τους … στρέφοντας τα όπλα τους εναντίον των ξένων άπιστων εισβολέων», αναγράφεται στον ιστότοπο shahamat-english.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Zητά να δικαστούν εκείνοι που έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 18:25
«Αφγανοί, σκοτώστε τους Δυτικούς» λένε οι Ταλιμπάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 08:51
Νέες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 08:26
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 07:08

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης