Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε, κατά τη σημερινή ενημέρωση τύπου, πως η θέση της Μόσχας ως προς το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, δεν έχει αλλάξει.

Παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» στην αρχή να μην επιτρέψει ποτέ να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος, απαντά με αφορμή τους αυξημένους φόβους που εκφράζονται για ενδεχόμενη δραματική κλιμάκωση στη σύγκρουση με την Ουκρανία, η οποία μετρά επτά μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς το ζήτημα των διαρροών από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, η κ. Ζαχάροβα δήλωσε πως είναι «αδιανόητο» να προχωρήσει η σχετική έρευνα χωρίς ρωσική συμμετοχή παρά τα «εσκεμμένα εμπόδια» που δημιουργεί η Δύση, συνεχίζοντας πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι η Δύση έχει κάτι να κρύψει.

Ο δηλώσεις αυτές της εκπροσώπου του Υπ.Εξ. της Ρωσίας έρχονται μετά τις -προ εβδοομάδος- δηλώσεις Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την επίθεση στους αγωγούς.

Τέλος, ως προς το πλαφόν στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, η κ. Ζαχάροβα δήλωσε πως η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ανώτατο όριο δεν έχει άλλο στόχο από το να αυξηθούν τα κέρδη δυτικών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης