Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέλησε να αναφερθεί και πάλι στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στην Ιταλία, με στόχο να αποσαφηνίσει τις χθεσινές του δηλώσεις. «Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε, με σημερινή δήλωσή του, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι: «ο Γιούνκερ ξεκαθαρίσει τη θέση του. Τώρα πρέπει να αφήσουμε τους Ιταλούς ελεύθερους να αποφασίσουν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα εκλέξουν μια σταθερή κυβέρνηση. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη νοημοσύνη του ιταλικού λαού», τόνισε ο Ταγιάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την ιταλική προεκλογική εκστρατεία, η πρόεδρος της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι (η οποία είναι υποψήφια με το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι) επικεντρώθηκε, με δηλώσεις της στις πιθανές εξελίξεις μετά την ψήφο της 4ης Μαρτίου:

«Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, τις ημέρες αυτές δεν έρχονται σε καμία αντιπαράθεση. Κάτι που κάνει τους φιλύποπτους να σκεφθούν ότι τα δυο αυτά κόμματα έχουν ήδη συνάψει συμμαχία. Και πρόκειται και για κάτι που με κάνει να σκεφτώ ότι η χρήσιμη ψήφος στην οποία αναφέρεται το Δημοκρατικό Κόμμα, αφορά τη συμμαχία του Ρέντσι με τον Μπερλουσκόνι», υπογράμμισε η Μπολντρίνι.

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Φόρτσα Ιτάλια διέψευσε, όμως, ο δεύτερος γραμματέας των «Δημοκρατικών» και υπουργός Γεωργίας, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος διχάζει την κεντροαριστερά, βοηθά τη δεξιά στις εκλογές και – δυστυχώς – το κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι διάλεξε να ακολουθήσει ακριβώς αυτό τον δρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης