Έπειτα από πληροφορίες ότι ο πρώην επικεφαλής της Nissan, Κάρλος Γκοσν, διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος μέσα σε μια θήκη για κοντραμπάσο, η κατασκευάστρια εταιρεία μουσικών οργάνων Yamaha Corporation προειδοποίησε το κοινό να μην επιχειρεί να χωρέσει μέσα σε θήκες μουσικών οργάνων.

«Δεν θα αναφέρουμε τον λόγο, αλλά έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις στο Twitter για ανθρώπους που κρύφτηκαν μέσα σε θήκες για μεγάλα μουσικά όργανα. Θα ήταν πολύ άσκοπη η προειδοποίηση αν είχε προηγηθεί κάποιο δυσάρεστο συμβάν, επομένως ζητάμε από όλους να μην το επιχειρήσουν», ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκοσν, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εμπιστοσύνης και για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές, διέφυγε τον Δεκέμβριο στη γενέτειρα των γονιών του -τον Λίβανο- όπου μάλιστα συναντήθηκε αμέσως με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας διεμήνυσε πως αναζητεί νομική οδό που θα επιτρέψει την επιστροφή του Γκοσν στη χώρα, ώστε να βρεθεί στο εδώλιο. Ο Λίβανος και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει συνθήκη έκδοσης υπόπτων.

Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης για ψευδορκία εξέδωσαν Ιάπωνες εισαγγελείς σε βάρος της Κάρολ Γκοσν. Η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan κατηγορείται πως δεν είπε την αλήθεια όταν κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές του Τόκιο σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκοσν έχει αρνηθεί να αποκαλύψει με ποιόν τρόπο πέρασε από την ασφάλεια του ιαπωνικού αεροδρομίου ή να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι συνεργοί του τον φυγάδευσαν από την αίθουσα αναμονής ιδιωτικών τζετ του αεροδρομίου Κανσάι στη δυτική Ιαπωνία κρυμμένο μέσα σε μια συσκευασία ηχείων μεγάλης ισχύος, η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να περάσει από το μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες Χ του αεροδρομίου.

Παλαιότερα ρεπορτάζ, τα οποία ο Γκοσν έχει διαψεύσει, ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Τόκιο μέσα σε μια θήκη για κοντραμπάσο.

Η Yamaha, η οποία κατασκευάζει μουσικά όργανα και εξοπλισμό -από πιάνο και κοντραμπάσο ως ντραμς και ηχεία μεγάλης ισχύος- ευχαρίστησε με ένα δεύτερο μήνυμά της στο Twitter τους χρήστες επειδή έκαναν like στην πρώτη της ανάρτηση, η οποία αναπαρήχθη στο μέσο αυτό μαζικής δικτύωσης πάνω από 50.000 φορές. Επίσης υπενθύμισε στους ακολούθους της ότι οι θήκες για μουσικά όργανα είναι σχεδιασμένες για…μουσικά όργανα και όχι για ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης