Σε ουκ ολίγες γκάφες έχουν υποπέσει οι Βρετανοί διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και έχουν περάσει μόλις 3 ημέρες από την αμφιλεγόμενη Τελετή Έναρξης της 27ης Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους Βρετανούς να καυχιούνται για μία ασφαλή και αξιόπιστη Ολυμπιάδα ήδη πολύ πριν την έναρξή τους και να εγγυώνται, δίχως κομπορρημοσύνη, την καλύτερη διοργάνωση της σύγχρονης ιστορίας των Αγώνων, έρχονται οι παρακάτω γκάφες για να ακυρώσουν την αρχική τους πρόθεση…

Πάνε βόλτα το…βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές έδωσαν εντολή να μετακινηθεί η Ολυμπιακή Φλόγα από το κέντρου του Ολυμπιακού Σταδίου στο Στράτφορντ, όπου παρέμενε αναμμένη από τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, 27 Ιουλίου, όταν και άναψε στην τελετή έναρξης. Η φλόγα όμως «έσβησε» τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα είχε φυλαχτεί σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας προκειμένου να γίνει η μεταφορά του καζανιού.

Ωστόσο, η φλόγα έσβησε και το περίτεχνο καζάνι, άναψε -ω του θαύματος- και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 (ώρα Ελλάδος). Να σημειωθεί ότι αυτή η πράξη είναι μέγιστη παραβίαση του πρωτοκόλλου των Αγώνων! Η Ολυμπιακή φλόγα παραδοσιακά καίει στη διάρκεια των αγώνων και μάλιστα τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου. Εδώ παρατηρείται ξανά το ίδιο λάθος, καθότι και το 1948 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.

Για του λόγου το αληθές δείτε δημοσίευμα του Guardian εκείνης της εποχής:

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, χρειάστηκε να υπερασπιστεί την απόφαση των διοργανωτών να μην επιτρέψουν την πρόσβαση στον Βωμό σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Ολυμπιακό πάρκο. «Ο Ολυμπιακός Βωμός δεν φτιάχτηκε για να είναι τουριστικό αξιοθέατο. Ένας λόγος που τον τοποθετήσαμε εκεί είναι γιατί το ίδιο είχαμε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948,» δήλωσε ο παλαίμαχος Βρετανός αθλητής του στίβου.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σ. Καπράλο για το θέμα.

Ακούστε τι δήλωσε:

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου…

Η Mirror γράφει: H Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε: Η φλόγα (των αγώνων) του Λονδίνου 2012 έσβησε, καθώς μετακινήθηκε ο βωμός

H Daily Mail αναφέρει: Η Ολυμπιακή Φλόγα έσβησε, ώστε να μετακινηθεί (ο βωμός) σε νέα θέση εντός του σταδίου, αλλά θα είναι ορατή μόνο για αυτούς των οποίων τα εισητήρια έχουν ορατότητα (σε αυτή)

Η ισπανική El País τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο ως εξής: «Και η φλόγα έσβησε»

Η China.org.cn γράφει: Η Ολυμπιακή φλόγα έσβησε, ενώ ο βωμός μετακινήθηκε

Η γαλλική Le Figaro αναρωτιέται από την πλευρά της: Πού πήγε η ολυμπιακή φλόγα;

Έχασαν τα κλειδιά του Σταδίου Wembley

Τα κλειδιά του σταδίου Wembley, όπου διεξάγονται εννέα αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου χάθηκαν!

Τα κλειδιά είχαν παραδοθεί στην αστυνομία για την εγγύηση της ασφάλειας του γηπέδου και τώρα είναι άγνωστο το που βρίσκονται. Εκτιμάται ότι τα κλειδιά χάθηκαν από κάποιον υπάλληλο από αμέλεια και ότι δεν έχουν κλαπεί. Το κόστος της κατασκευής αντιγράφων δεν είναι γνωστό, ωστόσο εκτιμάται ότι κοστίζει χιλιάδες λίρες.

Άφησαν εκτός γηπέδων τους… συγγενείς των αθλητών

Μεγάλο χάος προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γήπεδα του Wimbledon και του Ολυμπιακού σταδίου της κολύμβησης, όταν οι συγγενείς των αθλητών προσπάθησαν να μπουν στις θέσεις των VIP που δικαιούνταν, ωστόσο, οι διοργανωτές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς ήδη είχαν εισέλθει φίλαθλοι με άλλα εισιτήρια στις συγκεκριμένες θέσεις.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ακολούθησε χάος, αφού ουδείς μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση, με τους συγγενείς να τηλεφωνούν στους αθλητές λίγο πριν ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους, με αποτέλεσμα να τους… βγάζουν εκτός προγράμματος!

Μπέρδεψαν τις σημαίες Βόρειας με Νότιας Κορέας

Μία άλλη γκάφα ολκής από τους διοργανωτές όταν στον εναρκτήριο Ολυμπιακό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Κολομβία και τη Β. Κορέα οι διοργανωτές αντί της βορειοκορετικής σημαίας σε βίντεο που παρουσιάστηκε σε γιγαντοοθόνη εμφάνισαν την νοτιοκορεατική.

Οι Βορειοκορεάτισσες αθλήτριες έγιναν έξαλλες και αποχώρησαν από το γήπεδο, με αποτέλεσμα η έναρξη του αγώνα να καθυστερήσει για τουλάχιστον μία ώρα. Οι αθλήτριες της Β. Κορέας αποδέχτηκαν τη «συγγνώμη» των υπευθύνων και δέχτηκαν, τελικά, να επιστρέψουν για να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Άγνωστη γυναίκα παρήλασε με την αντιπροσωπεία της Ινδίας

Την Παρασκευή, 27 Ιουλίου στην τελετή έναρξης μία άγνωστη γυναίκα παρήλασε μαζί με την ολυμπιακή αποστολή της Ινδίας.

Όπως ήταν φυσικό, η χώρα κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της παρουσίας άγνωστης γυναίκας ανάμεσα στους αθλητές της κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης.

Η γυναίκα, η οποία ήταν ντυμένη με κόκκινο μπλουζάκι και μπλε παντελόνι παρέλασε δίπλα στο σημαιοφόρο της Ινδίας παρόλο που δεν αποτελούσε μέρος της Ολυμπιακής αποστολής της χώρας.

Χωρίς διαβατήριο πέταξε ένας 11χρονος

Ένα 11χρονο αγόρι κατάφερε να περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, χωρίς να διαθέτει εισιτήριο ή διαβατήριο και επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό τη Ρώμη.

Το αγόρι ψώνιζε με τη μητέρα του, όταν χάθηκε από το πλευρό της. Εικόνες από κάμερα CCTV έδειξαν το αγόρι να φεύγει από το κατάστημα και να πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

Εκεί, ο Λίαμ Κόρκοραν πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από τους ανιχνευτές μετάλλων και κατάφερε να επιβιβαστεί μαζί με τα μέλη μιας άγνωστης οικογένειας σε αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Jet2.com που εκτελούσε την πτήση Μάντσεστερ-Ρώμη. Όπως είναι φυσικό το εν λόγω περιστατικό προκαλεί πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχουν εγγυηθεί οι Βρετανοί.

«Τυφλές» 3.500 θέσεις στο «Aquatic Centre»

Το εντυπωσιακό και πανέμορφο «Aquatic Centre», το κολυμβητήριο που φιλοξενεί τα αγωνίσματα του υγρού στίβου στο Λονδίνο κατασκευάστηκε για να έχει… 3500 θέσεις «τυφλές».

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 3.500 θεατές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οκτώ από τα αγωνίσματα που θα γίνουν στις καταδύσεις – και ειδικά όσα θα διεξαχθούν από το βατήρα δέκα μέτρων! Οι κατασκευαστές δεν υπολόγισαν πως οι θέσεις στο πάνω διάζωμα δεν έχουν ορατότητα προς τους βατήρες, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των φθηνών εισιτηρίων (υπολογίζονται στους συνολικά 30.000 και για τα οκτώ αγωνίσματα) να μπορούν να δουν μόνο την είσοδο των αθλητών στο νερό. Για να παρακολουθήσουν την πλήρη προσπάθειά τους θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στις γιγαντοοθόνες, που θα βρίσκονται εντός του κολυμβητηρίου.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης