Την τελευταία τους πνοή άφησαν, τη Δευτέρα, 12 μέλη του κυβερνητικού στρατού στην Κολομβία ύστερα από ενέδρα μαχητών των «Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας» (Farc), μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Μαχαγιούρα, στην επαρχία Λα Γκουαχίρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς, μας ανέφεραν το θάνατο 12 στρατιωτικών, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε ιατρικά κέντρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Σε ένα άλλο περιστατικό, μαχητές της Farc φέρονται ότι τραυμάτισαν πέντε αστυνομικούς που περιπολούσαν στην πόλη Τεοράμα, στην επαρχία Νόρτε δε Σανταντέρ. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την ενέδρα των μαχητών ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, διέταξε να ενισχυθούν οι περίπολοι στα σύνορα της χώρας του με την Κολομβία, για να αποτραπεί η παρείσφρηση «αυτής της ένοπλης παράταξης στο έδαφός μας».

Τον Απρίλιο, 15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες με μαχητές της Farc στην επαρχία Κακετά, στο νότιο τμήμα της Κολομβίας, ενώ τον Μάρτιο, άλλη μια ενέδρα είχε στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους στην Αράουκα, επίσης στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στη μάχη της 28ης Απριλίου, μέλη της Farc αιχμαλώτισαν ένα Γάλλο δημοσιογράφο, τον Romeo Langlois, που συνόδευε μια κοινή περίπολο του Στρατού και της Aστυνομίας. Ωστόσο, με πρόσφατη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι θα τον αφήσει ελεύθερο, ύστερα από εβδομάδες ομηρίας.

Εκτιμάται πως πλέον στις τάξεις της Farc μάχονται τουλάχιστον 9.200 μέλη.

Διαβάστε επίσης:
Οργή για τη βομβιστική επίθεση στην Κολομβία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 02:36
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης