Ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας, που περιλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το κόμμα LEU, θα «ρίξει» λευκό, την Πέμπτη, στον τέταρτο γύρο της προεδρικής εκλογής, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των κομμάτων. Τα Κεντροδεξιά κόμματα ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στις επόμενες έναν υποψήφιο με «υψηλή θεσμική αξία».

Οι αποφάσεις των κομμάτων σημαίνουν πως η σημερινή, τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο Κοινοβούλιο στις 12:00 ώρα Ελλάδας, δεν θα έχει και πάλι νικητή. Τα βαθιά διαιρεμένα κόμματα διαθέτουν, επομένως, περισσότερο χρόνο για να βρουν έναν αμοιβαία αποδεκτό υποψήφιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντροδεξιά, που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιηθούν, την Παρασκευή, δύο προεδρικές ψηφοφορίες, ένδειξη ότι ο συνασπισμός αυτός θέλει να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός δήλωσε, από την πλευρά του, έτοιμος να διεξαγάγει συνομιλίες με την Κεντροδεξιά για να βρουν έναν κοινό υποψήφιο ο οποίος θα μπορούσε «να αντιπροσωπεύσει όλους τους Ιταλούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης