Τα σχολεία στο Χονγκ Κονγκ πρόκειται να ανοίξουν στις 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού που είχε υποχρεώσει περίπου 900.000 μαθητές σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Στο ίδιο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, πρόκειται να ανοίξουν και πάλι τα γυμναστήρια και τα ινστιτούτα μασάζ, ενώ θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει περιοριστεί σε μονοψήφιο, τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά ως τις 22:00 (αντί 21:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα), ενώ τα γυμναστήρια και οι χώροι διασκέδασης, όπως τα κλαμπ, θα ανοίξουν και πάλι, δήλωσε η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν.

Ωστόσο, η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων θα παραμείνει σε ισχύ, πρόσθεσε η Τσαν, λέγοντας ότι, ενώ οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

«Ακόμη δεν είναι σταθερή η κατάσταση. Όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν έναν συγκεκριμένο βαθμό κοινωνικής αποστασιοποίησης» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε τα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ από αυτή την εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης