Συμπλοκές σημειώθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων που διαδήλωναν υπέρ της Δημοκρατίας και της αστυνομίας που ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 10 διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια που σημειώνονται μετά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και των σκηνών που είχαν στήσει τα μέλη του κινήματος Occupy Central (Καταλάβετε την Σέντραλ, από την ονομασία της οικονομικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ) και των φοιτητικών ενώσεων σε πολλές περιοχές της πρώην βρετανικής αποικίας.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία καταγγέλλει ότι διαδηλωτές «προκάλεσαν το χάος και απέκλεισαν την κυκλοφορία στους δρόμους» στην εμπορική συνοικία Μονγκόκ.

Δέκα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 13 έως 43 ετών συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, αντίστασης κατά της αρχής και διατάραξης της δημόσιας τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες των επεισοδίων όπου διακρίνονται οι διαδηλωτές- ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί στο κεφάλι- να έχουν πέσει στο έδαφος. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ταραχές διήρκησαν έως σήμερα τα ξημερώματα.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στη συνοικία Κοζγουέι Μπέι κρατώντας κίτρινες ομπρέλες.

«Οι ευχές σας για τα Χριστούγεννα είναι η παγκόσμια οδύνη» ήταν το σύνθημα που φώναζαν.

Περίπου 100 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη συνοικία που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης και φώναζαν τα συνθήματα «Ο λαός αντιπροσωπεύει την ελπίδα» και «το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεν μας αντιπροσωπεύει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης