«Νηνεμία μετά την καταιγίδα» σήμερα στο Χονγκ Κονγκ καθώς ο Κινεζικός Λαϊκός  Απελευθερωτικός  Στρατός (PLA)  προέβη σε  καθαρισμό των δρόμων από τα σκουπίδια και τα οδοφράγματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι  στρατιώτες του Κινεζικού στρατού φορώντας κοντά παντελονάκια και μπλουζάκια εμφανίστηκαν σε μερικούς από τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους και βοηθώντας τους να καθαρίσουν τα οδοφράγματα και τα σκουπίδια από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία  «εθελοντικής κοινωνικής δραστηριότητας» από τις στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης. Ο εν λόγω εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης,  ότι δε ζήτησε τη βοήθεια του PLA που παρέμεινε εντός του στρατοπέδου του, κατά τους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων  στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία των στρατιωτών του PLA, σύμφωνα με τους επικριτές της δράσης καθαρισμού,  μπορεί να εξοργίσει τους διαδηλωτές και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση για το αυτόνομο καθεστώς διοίκησης της περιοχής από την Κίνα.

Η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις κατά τους τελευταίους πέντε μήνες, με τους διαδηλωτές να έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της δημοκρατίας, θεωρώντας ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα παρεμβαίνει στην πόλη και στις εγγυήσεις για την ελευθερία της, μετά την επιστροφή της, στην κινεζική διοίκηση το 1997.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης