Περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Ρότερνταμ, στο δυτικό τμήμα της Ολλανδίας, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτής που αποκάλεσαν τη «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κινητοποίηση, ένας από τους βασικούς στόχους της οποίας ήταν να προσελκύσει την προσοχή στον αριθμό των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο, ενώ η αστυνομία παρακολούθησε διακριτικά την πορεία, σύμφωνα με την ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί διαδηλωτές ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, κρατούσαν πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ» ή «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι διαδηλωτές άφησαν στο έδαφος κουτιά που αναπαριστούσαν μικρά φέρετρα καθώς και κούκλες, ορισμένες καμένες, που συμβόλιζαν τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα στην επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός την 8η Ιουλίου και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από χίλιους Παλαιστίνιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης