Η αστυνομία και οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην Αργεντινή συγκρούστηκαν την Πέμπτη καθώς οι Αρχές επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο προεδρικό παλάτι Casa Rosada.

Μερικοί οπαδοί συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, ρίχνοντας μπουκάλια και κομμάτια της μεταλλικής περίφραξης έξω από τα προεδρικά γραφεία στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελετή διακόπηκε, καθώς οι πόρτες έκλεισαν. Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα μεταφέρθηκε από τις Αρχές στο Salón de Pueblos Originarios που είναι άλλο κτίριο της Casa Rosada.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματίες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι νωρίς το απόγευμα καθώς η αστυνομία έριξε πλαστικές σφαίρες στους οπαδούς που προσπαθούσαν να προχωρήσουν μπροστά.

Εικόνες στην τοπική τηλεόραση έδειξαν ρίψεις δακρυγόνων από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το πλήθος που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον Μαραντόνα που πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 60 ετών.

Χιλιάδες οπαδοί περίμεναν στην ουρά στους δρόμους του Μπουένος Άιρες από νωρίς την Πέμπτη για να δουν το φέρετρο, το οποίο βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, πριν από την προγραμματισμένη ταφή αργότερα το βράδυ. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Αργεντινής και τη φανέλα με το νούμερο 10 που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα για την εθνική ομάδα.

Αντιμετωπίζοντας την ένταση, ο υπουργός Εσωτερικών Gustavo Russo είπε ότι η πομπή με το φέρετρο θα κινηθεί κατά μήκος της διαδρομής όπου περίμεναν οι άνθρωποι, για να τους επιτραπεί να αποχαιρετίσουν τον Μαραντόνα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης