Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 119 ασθενείς με τον COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 8.680 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 28.928 νεκρούς επί συνόλου 1.361.381 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το επίπεδο των οκτώ χιλιάδων και για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων που έχει καταγραφεί αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη Χιλή τον Μάρτιο του 2020.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 43.793. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 3.067, εκ των οποίων οι 2.540 είναι διασωληνωμένοι.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βλέπει το τελευταίο διάστημα ξεσπάσματα της επιδημίας και εισαγωγή νεότερων ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στα νοσοκομεία, παρότι έχει ήδη ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού-στόχου στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα άρχισε ο εμβολιασμός πολιτών κάτω των 30.

Το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου 15,2 εκατ. πολίτες της Χιλής, δηλαδή περίπου το 80% του πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης