Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 6.683 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 218 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 31.140 νεκρούς επί συνόλου 1.498.231 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια του κράτους της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο επισήμανε ότι από τα νέα κρούσματα, το 71% δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Ο δείκτης θετικότητας των τεστ ανέρχεται σε 7,82% σε εθνικό επίπεδο και φθάνει το 9% στη Μητροπολιτική Περιοχή του Σαντιάγο.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής παραμένει αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας παρότι έχει ανοσοποιηθεί πλήρως σχεδόν το 50% του πληθυσμού των 19 εκατ. κατοίκων (το 48,8%, τουλάχιστον 9,24 εκατ. άνθρωποι). Καθώς τα νοσοκομεία πιέζονται – το επίπεδο πληρότητας στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε τις τελευταίες ημέρες στο 98% –, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα αναγκάστηκε να θέσει σε lockdown τη Μητροπολιτική Περιοχή για τρίτη φορά στη διάρκεια της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης