Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.948 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμα 25 ασθενείς με τον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει μέχρι στιγμής τους 22.384 νεκρούς επί συνόλου 942.958 μολύνσεων.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια (το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ.) από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις τόνισε χθες πως τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες 7 ημέρες και κατά 36% τις τελευταίες 14, με μόλις τέσσερις περιφέρειες να καταγράφουν υποχώρηση των μολύνσεων την περίοδο αυτή.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, καθώς πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, πιεζόμενος εν μέσω του νέου κύματος, ανακοίνωσε εξάλλου αυτή την εβδομάδα ότι το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο, με το ποσό που θα δαπανηθεί να αυξάνεται κατά 50%, από τα 12 στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 2% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνει επιδόματα για τις οικογένειες, χαμηλότοκα δάνεια, βελτιωμένα επιδόματα ανεργίας και επιχορηγήσεις για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πινιέρα εξήγησε ότι τα μέτρα έχουν στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διευκόλυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας αφού ξεπεραστεί η πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης