Χιλή: Σημαντική μείωση των βίαιων επεισοδίων στις διαδηλώσεις 

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 03:02
Χιλή: Σημαντική μείωση των βίαιων επεισοδίων στις διαδηλώσεις 

Τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίστηκαν χθες στη Χιλή μειώθηκαν κατά πολύ σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, καταδεικνύουν στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Από την Παρασκευή ως το πρωί του Σαββάτου αναφέρθηκαν 16 συμβάντα στα οποία καταγράφηκαν λεηλασίες ή εμπρησμοί, από 77 από την Πέμπτη ως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος EMOL. Ο αριθμός των συλλήψεων μειώθηκε κατά 60% σε 268, κατά τις ίδιες πηγές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σαντιάγο, απαιτώντας εκ νέου να παραιτηθεί ο συντηρητικός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Ένας 29χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εξαιτίας καρδιακής ανακοπής, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Bio Bio. Ο θάνατός του αυξάνει σε τουλάχιστον 23 τους νεκρούς αφότου ξέσπασαν οι κινητοποιήσεις και οι ταραχές στη Χιλή, η σοβαρότερη κοινωνική κρίση από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ το 1990.

Επίσης την Παρασκευή, τα πολιτικά κόμματα ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον δρόμο που θα ακολουθηθεί ώστε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, κατά το μεγαλύτερος μέρος του κληρονομιά της στρατιωτικής χούντας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 03:06