Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι θα τεθούν σε καραντίνα, καθώς ήλθαν σε στενή επαφή με μέλη του Κογκρέσου της χώρας κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, που όμως πληροφορήθηκαν κατόπιν ότι επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ο Ιγνάσιο Μπριόνες, ο υπουργός Οικονομικών, και ο Φελίπε Γουόρντ, γενικός γραμματέας της προεδρίας, γνωστοποίησαν αμφότεροι μέσω Twitter πως μολονότι οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν επέστρεψαν αρνητικές ως προς τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2, θα παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον ώσπου να γίνει δεύτερη εξέταση που θα επιβεβαιώσει πως δεν έχουν προσβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 23 μέλη του Κογκρέσου θα τεθούν επίσης σε καραντίνα, αφού συναντήθηκαν με τους κοινοβουλευτικούς που έχουν μολυνθεί, ανέφερε η εφημερίδα El Mercurio.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά από το σπίτι», καθώς είναι «μακρύς ο κατάλογος των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε επειγόντως αυτή τη δύσκολη περίοδο», τόνισε ο Μπριόνες σε ανάρτησή του στο Twitter χθες.

Ο Μπριόνες έχει κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση του πακέτου τόνωσης της οικονομίας — αξίας σχεδόν ίσης με το 7% του ΑΕΠ της χώρας της Λατινικής Αμερικής, που καταλαμβάνει την πρώτη της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις εξαγωγές χαλκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γουόρντ είναι ο εξ απορρήτων του προέδρου της Χιλής, του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Στη Χιλή είχαν καταγραφεί μέχρι χθες Κυριακή συνολικά 450 θάνατοι από τον COVID-19 επί συνόλου 43.781 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Οι υγειονομικές αρχές επέβαλαν την Παρασκευή πλήρη καραντίνα στο Σαντιάγο, μητροπολιτική περιοχή 6 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει εκθετική αύξηση ενώ έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης