Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ανταρκτικής, κοντά στη Βάση Εδουάρδο Φρέι της Χιλής, με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής να εκδίδει προειδοποίηση για τσουνάμι και να προτρέπει τους πάντες να μείνουν μακριά από τις ακτές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:36 (τοπική ώρα· 01:36 ώρα Ελλάδας) στη θάλασσα, περίπου 210 χιλιόμετρα ανατολικά από τη βάση αυτή, σε σχετικά μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων, ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ONEMI), η οποία απηύθυνε σύσταση προς όλους να απομακρυνθούν από τις ακτές στην Ανταρκτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) από την πλευρά του εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών, εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο κοντά στα νησιά Νότια Σέτλαντ, ανοικτά της Ανταρκτικής.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Χιλής αρχικά έστειλε μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα πολιτών σε όλη τη χώρα προειδοποιώντας να μείνουν μακριά από τις ακτές λόγω κινδύνου τσουνάμι. Κατόπιν διαβεβαίωσε πως η προειδοποίηση εστάλη κατά λάθος, διευκρινίζοντας πως αφορά όσους βρίσκονται στην Ανταρκτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης