Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.040 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 44 ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 29.344 νεκρούς επί συνόλου 1.389.357 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 43.239. Τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, μόλις δύο από τις 16 περιφέρειες κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων. Η νότια περιφέρεια Αϊσέν καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη χώρα.

Η Χιλή παραμένει αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων παρά την πρόοδο στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι του COVID-19.

Μέχρι στιγμής, 10,6 εκατομμύρια άνθρωποι -περί το 70% του πληθυσμού-στόχου- έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και περισσότεροι από 8 εκατομμύρια -πάνω από το 52%- και τη δεύτερη, κατά τα επίσημα στοιχεία. Το Σαντιάγο επιδιώκει να έχουν εμβολιαστεί 15,2 εκατ. πολίτες περί τα μέσα της χρονιάς, ώστε να επιτευχθεί συλλογική ανοσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης