Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς, ότι κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο επτά νέους θανάτους και άλλα 286 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έφθασε έτσι τους 80 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 7.213, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν οι 2.059 έχουν αναρρώσει.

Από τα θύματα, τουλάχιστον έξι είχαν «υποκείμενες παθήσεις», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στο Σαντιάγο.

Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν σύντομα θα δικαιούνται να λάβουν μια κάρτα που θα τους εξαιρεί από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ανέφερε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα παράλληλα σχεδιάζει να αποκτήσει απόθεμα 3.315 συσκευών μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής ασθενών. Στα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν σήμερα 553 τέτοιες συσκευές.

Οι Αρχές επέβαλαν αυστηρά μέτρα περιορισμού για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας (22:00-05:00), το κλείσιμο των συνόρων στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μέχρι νεοτέρας και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, των πανεπιστημίων και των εταιρειών που δεν προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης